Voedingsplan zonder consulten, uitgebreid voedinsplan, voedingsplan persoonlijk, voedingsplan dietist weekplan

Voedingsplan (met of zonder consulten in de praktijk).

 

Wil je een uitgebreid voedingsplan met hierop verschillende ontbijten, lunchen, tussendoortjes, samenstelling voor avondmaaltijden, een variatielijst en eventueel suppletie adviezen?


Bij Dietistenpraktijk DDietist is het mogelijk om met of zonder afname van consulten en met of zonder invullen van het uitgebreide intakeformulier en een eetdagboek een zeer uitgebreid voedingsplan te ontvangen.

 

Uiteraard is een voedingsplan inclusief intakegesprek, ingevuld intake formulier en eetdagboek persoonlijker. De diëtist verkrijgt bij het afnemen van de intake (+ het intake formulier & eetdagboek) een beter inzicht in leefstijl, medische achtergrond, aangeleerde gewoonten/gedrag etc. Hierdoor is het voedingsplan beter afgestemd op jouw leefstijl, behoeften, medische achtergrond & persoonlijke doel(en).

Wil je geen intake, geen intakeformulier invullen, geen eetdagboek bijhouden, heb je geen mogelijkheid om naar de praktijk te komen en wil je ook geen online consulten afnemen?!

Dan is een uitgebreid voedingsplan afgestemd op een bepaald doel, bepaalde doelen mogelijk. Per email is dan alleen nodig een paar korte vragen vragen te beantwoorden, denk aan leeftijd, lichaamslengte, speciale voedingsgewoonten (o.a. religie, vegan, vega) en sportpatroon (beweegpatroon).

Denk aan een uitgebreid voedingsplan voor:

  • Zwangeren

  • Veganist (onderscheid tussen vrouw of man)

  • Vegetarier (onderscheid tussen vrouw of man)

  • Sporter - spiermassa opbouw (onderscheid tussen vrouw of man)

  • Afvallen - vetpercentage (spiermassa optimaliseren) (onderscheid tussen vrouw of man)

  • Kinderen / Adolescenten

  • Met illustraties (bijv. bij het Syndroom van Down (bij niet of slecht kunnen lezen).

  • etc.

Voor cliënten met bepaalde ziektenbeelden is het raadzaam om een Persoonlijk voedingsplan te laten opstellen met hieraan voorafgaand een intakegesprek en ingevuld intakeformulier en eetdagboek.

Geef aan welke doelen je hebt en de diëtist zal aangeven of zij hiervoor een uitgebreid voedingsplan kan toesturen zonder intake.

 

 

Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Persoonlijk Voedingsplan met of zonder consulten.

Tarief: Uitgebreid Voedingsplan zonder afnemen van consulten (voedingsplan per email, exclusief consulten):

€300-400,- 

(Het voedingsplan dient voorafgaand aan ontvangst te worden betaald. Je ontvangt hiervoor een factuur via e-mail)ef  (enkele korte vragen voorafgaand per email)

€450,- 

(Het voedingsplan dient voorafgaand aan ontvangst te worden betaald. Je ontvangt hiervoor een factuur via e-mail)ef  (uitgebreid intakeformulier voorafgaand)

(Het voedingsplan dient voorafgaand aan ontvangst te worden betaald. Je ontvangt hiervoor een factuur via e-mail). 

Een persoonlijke voedingsplan helemaal afgestemd op je persoonlijke doelen, ziektenbeelden, leefstijl, etc. is alleen op te laten stellen door de dietist inclusief afnemen van consulten;

intake: €200,-, Persoonlijk voedingsplan €250,-, Lang vervolgconsul €90,- (= €540,- totaal)

Voedingsplan zonder consulten, uitgebreid voedinsplan, voedingsplan persoonlijk, voedingsplan dietist weekplan

Hoe ziet een voedingsplan eruit? Hoe wordt deze gemaakt?

Het voedingsplan wordt gemaakt en berekend op basis van persoonlijke behoeften (elk plan is anders en het kost de diëtist ongeveer 6 uur om te maken, soms zelfs meer uren), denk aan; caloriebehoeften, medische huidige situatie (en geschiedenis), hormoonbalans, voldoende voedingsstoffen voor uw persoonlijke behoeften (voorkomen van tekorten in nutriënten), enz. en kan gedurende lange tijd als richtlijn worden gebruikt (in principe uw hele leven, alleen als er grote veranderingen plaatsvinden - zoals een specifieke ziekte, zwangerschap, enz.) - dan kunnen we het voedingsplan aanpassen).

Het plan heeft veel variatie voor alle maaltijd-momenten van de dag: ontbijt, lunch, diner en snacks (2-3 momenten).
Voor alle maaltijd-momenten wordt de maaltijd uitgeschreven, denk aan;
Ingrediënten, hoeveelheden (in cups (maten) en grammen) en variatie-mogelijkheden.
Voor elke maaltijd zijn er elk ongeveer 10-12 maaltijd-opties*, allemaal berekend op basis van uw persoonlijke behoeften. Het persoonlijke plan is een klein boekwerkje (normaal gesproken ongeveer 18-22 pagina's* - gemaakt in WORD PDF). De dietist zal ook extra informatie noteren op het plan over bijv; (dit kan per persoon verschillen afhankelijk van de hulpvraag) uitleg over hormonen en combinaties en bijv. sport-voedingsadvies.

Ook wordt in het plan persoonlijk supplementenadvies opgeschreven.


Elk voedingsplan die door de dietist wordt gemaakt is volledig persoonlijk (berekend en ontworpen - speciaal gemaakt m.b.v. persoonlijke informatie uit het intake-formulier en informatie verkregen vanuit consulten of per email (dmv antwoorden op persoonlijke, relevante vragen m.b.t. opstellen van het persoonlijke voedingsplan).

 

Het is ook mogelijk om een 'beknopter' voedingsplan te laten opstellen, tegen lagere tarieven. Bespreek de mogelijkheden met de dietist indien interesse.

*Hoeveelheid maaltijden en pagina's van het voedingsplan zijn afhankelijk van de hulpvraag en kunnen iets afwijken, meer of minder pagina's & maaltijd-opties.

Dietistenpraktijk DDietist