top of page
Depressie Burnout bore out holistisch advies coaching dietist orthomoleculair medicijnvrij

Depressie.

Een depressie is een aandoening die de stemming en de gevoelens raakt en verschillende functies van het lichaam (kan) beïnvloed. Als je eraan lijdt, kun je ondergedompeld raken in somberheid, die ook in golfbewegingen kan voorkomen. Je bent laag in levensenergie en kunt niet meer goed voor jezelf zorgen. Je verliest je interesse in de mensen en de dingen om je heen en kunt emoties niet goed meer waarnemen (alleen nog 'leegte' en onrust is voelbaar (en een zwaar/drukkend gevoel op het lichaam)). Als de gevoelens van somberheid langer dan twee weken duren, is het zaak actie te ondernemen in de vorm van preventie of behandeling.

Een depressie gaat soms voorbij, maar meestal niet vanzelf. Ongeveer de helft van de mensen met een depressie herstelt binnen drie maanden. Een ander deel, ongeveer één vijfde, kan er jarenlang last van hebben.

 

''Dascha (holistisch dietist bij The Holistic Dietician, Dietistenpraktijk DDietist) heeft zelf jarenlang een depressie gehad. Verschillende behandelingen, zowel medisch (Westerse geneeswijze) als alternatief (Oosterse geneeswijze) heeft zij gevolgd om van haar depressie te genezen. Op deze weg heeft zij veel lessen opgedaan.''

Wil je haar volledige verhaal lezen? kijk dan op deze pagina.

Iedereen is anders... en daarom is een depressie niet voor iedereen hetzelfde. Depressieve klachten zijn soms niet goed te herkennen. Ook omdat mensen met een depressie 'een masker' kunnen dragen voor de buitenwereld. Daarnaast kunnen veel van de klachten ook op iets anders duiden. Toch zijn er wel duidelijke aanwijzingen. Als je aan een depressie lijdt, heb je veelal last van:

 • een sombere stemming / een gevoel van 'leegte' en onrust.

 • vermindering van interesse of plezier - en range van emoties.

Daarnaast zijn er meer symptomen. Wie een depressie heeft, heeft altijd wel minstens vijf van de volgende klachten:

 • gewichtsverandering, verlies van eetlust of juist heel veel eten (eetbuien)

 • slecht slapen, slapeloosheid of het tegenovergestelde: heel veel slapen, geen uitgerust gevoel.

 • een extreem onrustig gevoel, moeite met stil zitten, gevoel van innerlijke onrust (rusteloosheid)

 • lusteloos, traag en moe, gebrek aan energie (lage levensenergie)

 • prikkelbaar / snel boos / boosheid / geïrriteerd.

 • het gevoel niets waard te zijn of een schuldgevoel / het gevoel dat het allemaal niet meer uitmaakt.

 • moeite met concentreren, denken en beslissingen nemen

 • veel piekeren / overdenken

 • verlaagd libido / geen libido

 • vaak denken aan de dood en aan zelfdoding (bel eventueel met 113 > zelfmoordpreventie)

Holistische adviezen, coaching, persoonlijk supplementen advies, voedingsadviezen, mentale hulp, kunnen hulp bieden bij een depressie en de symptomen die erbij (kunnen) komen kijken.

Depressie Burnout bore out holistisch advies coaching dietist orthomoleculair medicijnvrij

Jouw lichaam probeert jou iets te vertellen....
Luister naar het fluisteren van je lijf.
Herstel van je Depressie of Burn-out op holistisch niveau.

Krijg inzichten in hormonen die invloed hebben op jouw gesteldheid, je gezondheid en je gedragingen (keuzes).

Breng je hormonen in balans, leer je bewust te worden van je patronen en gedragingen (uit te zoomen), leer emoties te voelen (emoties zijn een vorm van energie) en hef blokkades op.
Voel je vrij, gezond en in balans.

Depressie & Burn-out (hoogsensitief)

Depressie Burnout bore out holistisch advies coaching dietist orthomoleculair medicijnvrij

Leer op natuurlijk wijze je Serotonine te verhogen, inzichten te krijgen in je hormonale balans en de invloed op je darmfuncties & Microbioom.

Burn-out.

Soms is het leven ineens veel zwaarder: er zijn problemen, er is iets naars gebeurd, je loopt al lange tijd met een depressie of een eetprobleem,  je krijgt minder- of geen emotionele steun uit je omgeving, of je vraagt al gelande tijd teveel van jezelf (door mogelijk o.a. perfectionisme, gezien willen worden/validatie, een laag zelfbeeld/zelfvertrouwen, of taken steeds meer taken die op 'jouw bordje' zijn komen te liggen).

Als deze gebeurtenissen meer van je vragen dan je aankan (soms vragen we veel te veel van onszelf - en is dit teveel dan ons lijf aankan) of kan verwerken, raak je fysiek en/of mentaal overbelast.

Je verliest het overzicht en raakt de grip op de situatie kwijt of je lichaam zegt 'stop', zo kunnen we niet verder (er vallen functies uit). Je krijgt klachten waardoor je niet meer je dagelijkse bezigheden (goed) kunt doen. Soms gaan we over 'overspannen' heen en hebben we niet door dat we veel te veel vragen van onszelf. Er kan dan op ieder moment een burn-out ontstaan (uitvallen van functies van het lijf - en/of op mentaal vlak)

Spanning & stress.

Spanning hoort bij het leven. Een beetje spanning is vaak prettig en maakt ons alert, gemotiveerd en gefocust. Maar je kan je onprettig gaan voelen als er te veel spanning (teveel stress) is en het te lang duurt, bijvoorbeeld:

 • Je wilt teveel tegelijk.

 • Er wordt al lange tijd te veel van je gevraagd: je hebt bijvoorbeeld een te hoge werkdruk (een druk gezin en komt niet meer aan rust of me-time toe).

 • Je omstandigheden zitten tegen: Je hebt bijvoorbeeld geldschulden of relatieproblemen, of loopt al gelange tijd met een onopgelost trauma.

 • Je ervaart te weinig emotionele en of praktische steun uit je omgeving. Je doet het allemaal 'alleen'.

Dat geeft extra spanning. Lukt het je niet om iets aan de situatie te veranderen, of om anders met de spanning om te gaan? Dan raak je overspannen. Je verliest het overzicht en raakt de grip op de situatie kwijt. Het lukt je dan niet meer om de gewone dingen te blijven doen, bijvoorbeeld op je werk, studie, thuis (gezinsleven), of in het verkeer. Heb je lange tijd last van overspannenheid? Dan kan je uiteindelijk in een burn-out belanden.

''Na een lange periode met veel tegenslagen en doorgaan... veel werken, een dochtertje krijgen, medische tegenslagen (dochtertje, weken ziekenhuis in en uit), cliënt-afspraken afzeggen (met veel schuldgevoel), snel werk weer oppakken na ziekenhuis ontslag, verhuizing/verbouwing,, strugglen met een eetstoornisverleden en eetstoornis die terugkwam door hormonale veranderingen en leefstijl veranderingen (geboorte dochter (zorgen maken en zorgen voor), heeft Dascha van The Holistic Dietician, ook te maken gekregen met een burnout.'' Lees haar hele verhaal hier.

Ze helpt je graag weer je leven op te pakken, met lessen vanuit jouw burn-out. De signalen/patronen herkennen, voorkomen... Je leven opnieuw vormgeven met holistische insteek.

Depressie Burnout bore out holistisch advies coaching dietist orthomoleculair medicijnvrij

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page