top of page
Voedingsplan zonder consulten, uitgebreid voedinsplan, voedingsplan persoonlijk, voedingsplan dietis

Voedingsplan (met of zonder consulten in de praktijk).

 

Wil je een uitgebreid voedingsplan met hierop verschillende ontbijten, lunchen, tussendoortjes, samenstelling voor avondmaaltijden, een variatielijst en eventueel suppletie adviezen?


Bij Dietistenpraktijk DDietist is het mogelijk om met of zonder afname van consulten en met of zonder invullen van het uitgebreide intakeformulier en een eetdagboek een zeer uitgebreid voedingsplan te ontvangen.

 

Uiteraard is een voedingsplan inclusief intakegesprek, ingevuld intake formulier en eetdagboek persoonlijker. De diëtist verkrijgt bij het afnemen van de intake (+ het intake formulier & eetdagboek) een beter inzicht in leefstijl, medische achtergrond, aangeleerde gewoonten/gedrag etc. Hierdoor is het voedingsplan beter afgestemd op jouw leefstijl, behoeften, medische achtergrond & persoonlijke doel(en).

Wil je geen intake, geen intakeformulier invullen, geen eetdagboek bijhouden, heb je geen mogelijkheid om naar de praktijk te komen en wil je ook geen online consulten afnemen?!

Dan is een uitgebreid voedingsplan afgestemd op een bepaald doel, bepaalde doelen mogelijk. Per email is dan alleen nodig een paar vragen vragen te beantwoorden, denk aan leeftijd, lichaamslengte, speciale voedingsgewoonten (o.a. religie, vegan, vega) en sportpatroon (beweegpatroon). Tevens vraagt de dietist een vragenlijst in te vullen omtrent het lichaam/lichaamsmaten (hiervoor is enkel een cm/meetlint nodig). De vragenlijst staat op deze pagina, maar afhankelijk van de hulpvraag kunnen vragen afwijken/uitgebreider zijn.

Denk aan een uitgebreid voedingsplan voor:

  • Gezond en gevarieerd leren eten

  • Zwangeren

  • Veganist (onderscheid tussen vrouw of man)

  • Vegetarier (onderscheid tussen vrouw of man)

  • (Top)Sporter / Bodybuilding - spiermassa opbouw (onderscheid tussen vrouw of man)

  • Afvallen - vetpercentage (spiermassa optimaliseren) (onderscheid tussen vrouw of man)

  • Kinderen / Adolescenten

  • Met illustraties (bijv. bij het Syndroom van Down (bij niet of slecht kunnen lezen).

  • etc.

Voor cliënten met bepaalde ziektenbeelden is het raadzaam om een Persoonlijk voedingsplan te laten opstellen met hieraan voorafgaand een intakegesprek en ingevuld intakeformulier en eetdagboek.

Geef aan welke doelen je hebt en de diëtist zal aangeven of zij hiervoor een uitgebreid voedingsplan kan toesturen zonder intake.

 

 

Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Persoonlijk Voedingsplan met of zonder consulten.

Tarieven:

€430,-  (Voorbereiding (Intake per email; Intake formulier / dagboek / evt. Lab), Persoonlijk Voedingsplan (geen nabespreking).

(Het voedingsplan dient voorafgaand aan ontvangst te worden betaald. Je ontvangt hiervoor een factuur via e-mail)ef  (enkele korte vragen voorafgaand per email)

€506,- (Voorbereiding (Intake per email; Intake formulier / dagboek / evt. Lab (digitaal), Persoonlijk Voedingsplan + een kort consult digitaal (30 minuten) (digitaal - videobellen of chat).

(Het voedingsplan dient voorafgaand aan ontvangst te worden betaald. Je ontvangt hiervoor een factuur via e-mail)ef  (uitgebreid intakeformulier voorafgaand)

€556,- (Voorbereiding (Intake per email; Intake formulier / dagboek / evt. Lab (digitaal), Persoonlijk Voedingsplan en een lang consult (digitaal - videobellen of chat).

(Het voedingsplan dient voorafgaand aan ontvangst te worden betaald. Je ontvangt hiervoor een factuur via e-mail). 

Een persoonlijke voedingsplan helemaal afgestemd op je persoonlijke doelen, ziektenbeelden, leefstijl, etc. is alleen op te laten stellen door de dietist inclusief afnemen van consulten;

intake digitaal: €180, Persoonlijk voedingsplan €250,-, Lang vervolgconsul €126,-)

Voedingsplan zonder consulten, uitgebreid voedinsplan, voedingsplan persoonlijk, voedingsplan dietist weekplan
IMG_2593.jpg

Voorbeeld: Hiernaast (hierboven bij een smartphone) zie je een 'uitgelegd' persoonlijk voedingsplan - zeer uitgebreid - op de persoon berekend. Zeer veel maaltijd keuzes op macro- & micronutriënten behoefte, op persoonlijke smaakvoorkeuren, doelen, medische situatie, leefstijl(doelen), psyche, hormonen, spiritualiteit, beweging, suppletie, etc. (Voedingsplan inhoud is afhankelijk van de hulpvraag(vragen) van de cliënt.

Elk voedingsplan is uniek, omdat ieder mens uniek is. Persoonlijke voedingsplannen geven (aan de hand van de persoonlijke hulpvraag)

maaltijden weer, producten/voedingsmiddelen, hoeveelheden (cups en grammen), bereidingswijze, en macro-categorie aan (koolhydraat-, eiwit-, vettenbron aan per voedingsmiddel.

Dietistenpraktijk DDietist heeft zelf een programma ontwikkeld om deze voedingsplannen op deze manier te berekenen voor ieder individu.

Hoe ziet een voedingsplan eruit? Hoe wordt deze gemaakt?

Het voedingsplan wordt gemaakt en berekend op basis van persoonlijke behoeften (elk plan is anders en het kost de diëtist ongeveer 6-8 uur om te maken, soms zelfs meer uren - ondanks de gewerkte uren geldt hiervoor een 'vast' tarief van 250 euro), denk aan; caloriebehoeften, medische huidige situatie (en geschiedenis), geloofsovertuiging, vegan/vegetarisch, hormoonbalans, voldoende voedingsstoffen voor uw persoonlijke behoeften (voorkomen van tekorten in nutriënten), enz. en kan gedurende lange tijd als richtlijn worden gebruikt (in principe uw hele leven, alleen als er grote veranderingen plaatsvinden - zoals een specifieke ziekte, zwangerschap, enz.) - dan kunnen we het voedingsplan aanpassen).

Het plan heeft veel variatie voor alle maaltijd-momenten van de dag: ontbijt, lunch, diner en snacks (zie de foto van het voedingsplan uitgelegd van een voorbeeld-client; Het is een boekwerkje).
Voor alle maaltijd-momenten wordt de maaltijd uitgeschreven, denk aan;
Ingrediënten, hoeveelheden (in cups (maten) en grammen) en variatie-mogelijkheden.
Voor elke maaltijd zijn er elk ongeveer 10-12 maaltijd-opties*, allemaal berekend op basis van uw persoonlijke behoeften. Het persoonlijke plan is een klein boekwerkje (normaal gesproken ongeveer 18-22 pagina's* - gemaakt in WORD PDF). De dietist zal ook extra informatie noteren op het plan over bijv; (dit kan per persoon verschillen afhankelijk van de hulpvraag) uitleg over hormonen en combinaties en bijv. sport-voedingsadvies.

Ook wordt in het plan persoonlijk supplementenadvies opgeschreven.


Elk voedingsplan die door de dietist wordt gemaakt is volledig persoonlijk (berekend en ontworpen - speciaal gemaakt m.b.v. persoonlijke informatie uit het intake-formulier en informatie verkregen vanuit consulten of per email (dmv antwoorden op persoonlijke, relevante vragen m.b.t. opstellen van het persoonlijke voedingsplan).

 

Het is ook mogelijk om een 'beknopter' voedingsplan te laten opstellen, tegen lagere tarieven. Bespreek de mogelijkheden met de dietist indien interesse.

*Hoeveelheid maaltijden en pagina's van het voedingsplan zijn afhankelijk van de hulpvraag en kunnen iets afwijken, meer of minder pagina's & maaltijd-opties.

Kan je niet naar de praktijk komen voor een lichaamsanalysemeting; Woon je te ver weg, heb je geen zin om alleen voor een meting langs te komen of vind je wegen confronterend? (en wil je ook geen 'Blinde' weging doen?!)

 

Het is niet altijd nodig om een lichaamsanalyse meting te doen voor het maken en berekenen van een persoonlijk voedingsplan door de diëtist. Met behulp van de antwoorden uit je intake formulier en op onderstaande vragen, kan de diëtist je voedingsplan opstellen:

 

Hierbij de gegevens die ik nodig heb voor het maken van je persoonlijke voedingsplan:
- Lichaamslengte:
- Gewicht (in kg):
- Bovenarmen omtrek in cm (middelste punt):
- Bovenbenen omtrek in cm (middelste punt):
- Taille (smalste punt taille):
- Heupomvang in cm (breedste punt heupen):
- Borstomvang in cm:
- Hoe zou je je bouw omschrijven (als kind, puber, heden) en je gewichtsverloop:
- Waar zit het meeste vet op geslagen in je lichaam:
- Waar zit het minste vet opgeslagen in je lichaam:
- Waar ben je het meest gespierd in je lichaam:
- Waar ben je het minste gespierd in je lichaam:
- Heb je snel honger / trek na een koolhydraatrijke maaltijd of suikerrijke voeding?
- Hoe zou je je conditie omschrijven?
- Val je gemakkelijk af? verschilt dit als je kijkt naar verleden, heden?
- Kom je makkelijk spieren aan? Verschilt dit als je kijkt naar verleden, heden?

Bedankt voor het aanvullen, stuur de lijst ajb zsm terug via email (copy paste ajb en vul de antwoorden aan na de vraag), dan kan ik beginnen aan je persoonlijke voedingsplan.

Berekend voedingsplan, Voedingsplan uitgebreid, Persoonlijk voedingsplan, groot voedingsplan

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page