top of page
online voedingscoach voedingsplan dietist voedingsplan weegschaal coaching afvallen gezonder eten be

Online coaching, consulten...

Online consulten hebben veel voordelen...

 

Veel mensen hebben een drukke baan, een gezin, een druk sociaal leven of wonen gewoon te ver weg van de praktijk, maar willen wel graag door de dietist van Dietistenpraktijk DDietist begeleidt worden. Er is daarom een mogelijkheid om consulten/coaching digitaal te volgen. (Op dit moment is er alleen digitale coaching mogelijk, omdat de diëtist in Portugal woont ivm Holistische leefstijl).

Voordelen digitale consulten:

Flexibiliteit, afzeggen van consulten en overgebleven consulttijd...

Wegens digitale consulten, kunnen wij flexibeler omgaan (in voordeel van de cliënt) m.b.t. last minute annuleringen (bijv. ivm ziekte), maar ook 'overgebleven tijd' van het consult, mits deze overgebleven tijd 30 minuten of langer is.

Hoe gaan wij om met overgebleven consult tijd (mits 30 minuten, of langer dan 30 minuten overgebleven) (digitaal consult)?

Is er een uur consult (lang consult) ingepland, maar blijft er 30 minuten of meer tijd over (omdat het consult eerder is afgerond, doordat alle informatie/vragen/coaching al is besproken?), dan is het mogelijk om 30 minuten mee te nemen naar een andere datum als 'tegoed'. Er wordt dan bij het volgende consult (van 30 minuten) geen consulttijd gerekend op de factuur, alleen de dossiertijd/administratietijd (15-20 minuten) van 28 euro.

Dietistenpraktijk DDietist biedt coaching aan via verschillende wegen; via e-mail, chat-consulten via Whatsapp, Facetime, Zoom, Teams, online coaching via Instagram (Instacoaching) en nog veel meer....

Online advies behoort tot de mogelijkheden bij Dietistenpraktijk DDietist en vele clienten maken er met succes gebruik van! 

Tijdens en na de Corona periode is deze vorm van digitale coaching veelal met succes ingezet.

Hoe ziet Online coaching eruit:

(De behandelwijze online kan worden aangepast per persoon, naar persoonlijke wensen. Het moet voor jou werken!)

Het eerste contact wordt gelegd per telefoon of mail voor het maken van een kennismakingsgesprek of informatief gesprek met betrekking tot de behandeling (kosteloos en vrijblijvend - 20-30 minuten) per Zoom, Teams, Whatsapp, Facetime of Telefoon (of chat)

(consulten/coaching alleen op afspraak).

Tijdens dit gesprek worden de behandelmogelijkheden besproken, opbouw van de coaching, wenselijke online coachingsmethode, tarieven, mogelijke vergoeding en natuurlijk het kennismaken.

 

Er zijn diverse mogelijkheden bij Online coachen:

- Wil je coaching rondom Dietetiek & Voedingspsychologie? 

- Wil je coaching mbt lichaamssignalen, hoofd- & lichaamsconnectie?

- Wil je een persoonlijk voedingsplan?

- Wil je advies aan de hand van feedback op foto's van je maaltijden (via Instagram of Whatsapp)?

- Wil je vooral chatten (begeleiding, coaching)

- Wil je advies aan de hand van je eetdagboek?

- Wil je advies dagelijks, wekelijk, maandelijks, jaarlijks......het is allemaal mogelijk.

Lichaamsmetingen / - analyses:

- Wil je een eigen digitale lichaamsanalyse weegschaal voor thuis*, om je resultaten (o.a. lichaamsgewicht, vet%, spiermassa, vochtgehalte, BMR) bij te kunnen houden en door te geven aan de diëtist? (informeer bij de diëtist mbt een goede thuisweegschalen (binnen jouw budget)). 

*Het is wenselijk om niet te vaak te wegen, of geen focus te leggen op nummertjes/lichaamsgewicht-getallen wanneer je een eetstoornis hebt of obsessief omgaat met gewicht/jouw lichaam. Overleg daarom met de diëtist of het raadzaam is een digitale lichaamsanalyse weegschaal aan te schaffen voor thuis (net als een normale personenweegschaal) of liever niet.... Dit is sterk afhankelijk van je hulpvraag en persoonlijke doelen.

Hierbij een voorbeeld:

Weegschaal HBF511 Omron

De Omron HBF-511 is de meest uitgebreide Body Composition Monitor met als bijzondere eigenschap dat het vetpercentage reeds bij personen vanaf zes jaar gemeten kan worden. Het vetpercentage wordt bepaald aan de hand van de bio-elektrische impedantie waarbij op basis van de vierpuntsmethode een zwakke stroom door het gehele lichaam wordt gestuurd. Metingen kunnen via de geheugen- of via de gastmodus worden verricht. Naast gewicht, vet-, spierpercentage en BMI wordt ook het basaal metabolisme (in kcal) in het overzichtelijke display getoond. Tevens worden het visceraal vetniveau en een classificatie van de gemeten waarden weergegeven.

 

Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg

Kenmerken:

  • Meest uitgebreide Body Composition Monitor

  • Bio-elektrische impedantie bepaalt vetpercentage

  • Geheugen voor gebruikers of een gastmodus

  • Gewicht, vet-, spierpercentage, BMI en het basaal metabolisme

of kies bijvoorbeeld voor de Tanita BC545N of de Tanita (medische weegschaal) RD545

of de Beurer BF 1000 (Precision scale);

Geef je wensen aan op coachingsgebied en de dietist zal in samenspraak de behandeling op jouw wensen afstemmen. Uiteindelijk gaat het er om dat persoonlijke doelen worden behaald.

Online coaching & consulten...
 

Online coach voedingscoach kinderen en volwassenen digitaal advies voedingsadvies dietist online voedingsplan eigen weegschaal lichaamsanalyse

Jouw Holistisch coach (Dietist) via je smartphone, tablet, laptop, computer........snel advies, altijd bij de hand!

Spoed consult..Zit je erdoor heen?! (o.a. bij eetstoornissen / emotie eten).

Je hebt van die momenten...dan zit je er totaal doorheen en zie je geen andere uitwegen. Je staat er bijvoorbeeld alleen voor met je kind(eren). Ze hebben je aandacht nodig, zit erdoorheen, je hebt de energie niet meer, grijpt naar (emotie)eten....Jij hebt ook iemand nodig die je begrijpt, troost, support, je erdoorheen helpt.

Op deze momenten, zoekend naar steun, is het mogelijk om een spoed-chat-consult in te plannen via WhatsApp.

 

Het enige wat je hoeft te doen is een appje te sturen naar ons telefoonnummer; 06-3000 58 67. In de meeste gevallen kan je direct chatten, in sommige gevallen iets later....

 

Je krijgt dan een betaal-verzoekje via ING voor de ingeplande tijd toegestuurd en je kan beginnen met chatten, je hart te luchten en steun vinden. 

 

Je chat altijd met Dascha Willemsen, zij heeft zelf een eetstoornis (& lichte dwang) een pre- & postnatale depressie en een burn-out gehad en weet hoe hulpeloos en alleen je je kan voelen op deze momenten.

Digitale consulten o.a. mogelijk via de programma's:

- Facetime

- Whatsapp

- Zoom

- Teams

Zit je erdoorheen?! Plan een spoedconsult in met je coach....

Scherm­afbeelding 2022-11-18 om 09.31.44.png
Scherm­afbeelding 2022-11-18 om 09.31_ed
Schermafbeelding 2022-01-14 om 20.20_edi
Schermafbeelding 2022-06-15 om 13.09_edi
Schermafbeelding 2022-06-15 om 13.09_edi
Scherm­afbeelding 2022-11-18 om 09.31_ed
See How You Eat app foto voedingsdagboek feedback voeding online digitaal ehealth

Zie ook: onze 'SeeHowYouEat' foto-voedingsdagboek coaching, wanneer je interesse hebt in Whatsapp coaching.

Kan je niet naar de praktijk komen voor een lichaamsanalysemeting en wil je geen weegschaal voor thuis aanschaffen, maar wel een persoonlijk (op maat gemaakt, zeer uitgebreid) voedingsplan? of woon je te ver weg, heb je geen zin om alleen voor een meting langs te komen of vind je wegen confronterend? (en wil je ook geen 'Blinde' weging doen?!)

 

Het is niet altijd nodig om een lichaamsanalyse meting te doen voor het maken en berekenen van een persoonlijk voedingsplan door de diëtist. Met behulp van de antwoorden uit je intake formulier en op onderstaande vragen, kan de diëtist je voedingsplan opstellen:

(je kunt deze lijst van de diëtist toegestuurd krijgen per email)

 

Hierbij de gegevens die ik nodig heb (naast je ingevulde intake formulier) voor het maken van je persoonlijke voedingsplan:
- Lichaamslengte:
- Gewicht (in kg):
- Bovenarmen omtrek in cm (middelste punt):
- Bovenbenen omtrek in cm (middelste punt):
- taille (smalste punt taille):
- heupomvang in cm (breedste punt heupen):
- borstomvang in cm:
- Hoe zou je je bouw omschrijven (als kind, puber, heden) en je gewichtsverloop:
- Waar zit het meeste vet op geslagen in je lichaam:
- Waar zit het minste vet opgeslagen in je lichaam:
- Waar ben je het meest gespierd in je lichaam:
- Waar ben je het minste gespierd in je lichaam:
- Heb je snel honger / trek na een koolhydraatrijke maaltijd of suikerrijke voeding?
- Hoe zou je je conditie omschrijven?
- Ben je snel vermoeid?
- Hoeveel uur slaap je per nacht?

- Hoe zou je je stress niveau omschrijven (0 = geen stress / 10 = enorm veel stress waarbij ook lichamelijke reacties te voelen zijn). 
- Val je gemakkelijk af of kom je gemakkelijk aan? verschilt dit als je kijkt naar verleden, heden?
- Kom je makkelijk spieren aan of breek je snel spieren af? Verschilt dit als je kijkt naar verleden, heden?

- Maak een schema (inschatting of exact) van je beweeg- / zit patroon (neem hierbij fietsen, sporten, dansen (uitgaan) & matige beweging mee zoals lopen - stuur dit schema mee met deze vragenlijst)
Bedankt voor het aanvullen, stuur de lijst ajb zsm terug via email (copy paste ajb en vul de antwoorden aan na de vraag), dan kan ik beginnen aan je persoonlijke voedingsplan.

Online dietist, voedingspsycholoog, eetstoorniscoach, eating psychologie, dietician, holistisch, hol

Digitale consulten worden door veel cliënten als prettig ervaren, omdat gesprekken plaatsvinden in eigen fijne en vertrouwde thuissituatie.
Dit kan met name fijn zijn voor cliënten met angststoornissen, eetstoornissen, burn-out of depressieve klachten/hulpvragen.

Voor tieners of adolescenten met een eetstoornis biedt het vaak ook uitkomst. Praten met je coach vanuit je eigen kamer kan soms hele open, fijne en behulpzame gesprekken opleveren. 

Schermafbeelding 2022-07-04 om 19.17.42.png
IMG_6901.jpg
IMG_6900.jpg
Online dietist, voedingspsycholoog, eetstoorniscoach, eating psychologie, dietician, holistisch, hol

Wist je...
- Dat digitale consulten in de meeste gevallen net zo effectief zijn en soms zelfs effectiever (afhankelijk van de hulpvraag) dan consulten in de praktijk?

- Dat je altijd een handout, samenvatting of actiepunten van de diëtist ontvangt na afloop van het consult, zodat je deze na kunt lezen en ook op een later moment kan gebruiken om het consult nog eens op te halen?

 

Online dietist, voedingspsycholoog, eetstoorniscoach, eating psychologie, dietician, holistisch, hol

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page