top of page
Dining Room

Afvallen en de link naar leren verbinden met je lichaam (energetisch) en inzichten in de effecten van voeding en leefstijl op je hormonale balans en orgaangezondheid; Insuline en Cortisol - Lever-, nieren-, alvleesklier en bijnieren - gezondheid.

 

Een voorbeeld; Je leeft je leven vol drukte en verantwoordelijkheden. Je verliest gaande weg de verbinding met je lichaam (en bewustzijn, je vaart op de automatische piloot door het leven) en op een bepaald moment merk je;  Ik ben te zwaar......ik heb mijn lijf verwaarloosd...ik moet afvallen... ik moet diëten...

Stel jezelf dan de vraag..

Waarom wil je afvallen? en hoe wil je uit deze ervaring lessen trekken, zodat je veranderingen maakt ten voordelen van je lichaam voor lange termijn.

 

Gewichtstoename is in vele gevallen het symptoom van vele mogelijke oorzaken; Dit kan mentaal zijn (depressie of burn-out) (welke ook weer symptomen zijn van het verliezen van verbinding met het lichaam), verloren connectie met het lichaam, medicijngebruik, onverwerkte trauma(s), onwetendheid over voeding (onze energietoevoer aan ons lichaam en micro-/macronutriënten balans), etc.

Gewicht is helaas nog steeds een belangrijke peiler in onze maatschappij als je kijkt naar; kansen in het leven, bepalend voor 'hoe mooi' je wordt gevonden, hoe 'succesvol' je bent in je werk of de kans dat je wordt aangenomen, hoeveel vrienden je hebt of nieuwe vrienden maakt, hoe je kunt floreren in het leven, zekerheid, gezondheid... etc.

 

Dik zijn, ofwel obesitas of overgewicht hebben, is helaas nog steeds een beeld waar de maatschappij niet zo positief tegenaan kijkt of over praat....   We denken helaas nog steeds te vaak en teveel; 'Eigen schuld dikke bult' of 'Elk pondje gaat door het mondje.' Maar zo simpel is het niet...

 

We zijn zo ingesteld, zo geprikkeld (door oa media/reclame die dit beeld in stand houden, opvoeding, verwachtingen), en daarom kijken we (cliënten) veel vaker naar mogelijkheden van symptoombestrijden ('ik moet afvallen en hoe kan dit het snelste - zeg me welk dieet ik kan volgen..'.), dan de daadwerkelijke oorzaak (werken aan 'the roots'; werken aan hoofd-lijf verbinding, werken aan onverwerkte trauma's, werken aan de dieperliggende oorzaken van het overgewicht) om het symptoom (overgewicht) weg te nemen en het lichaam, de ziel en de geest beter te maken; te helen - één te worden.

 

We worden altijd getriggerd, zowel mannen als vrouwen, dat we iets anders 'moeten' met ons gewicht. Overal om ons heen gebeurd dit; onbewust door mensen om ons heen, social media, reclame, etc. Het kan altijd beter. Als we onzeker zijn...zijn we hier nog gevoeliger voor. We zijn enorm hard voor ons lijf. Bij vrouwen ligt de nadruk meestal op slanker worden en fitter en bij mannen gespierder en fitter.... Deze 'beelden / verwachtingen' zijn gelinkt aan ons zelfbeeld en maken ons onzeker en ongelukkig.

 

Gewicht is voor de Holistisch diëtist niet de grootste peiler tijdens de begeleiding en coaching. Het 'Waarom wil je gewicht verliezen? Wat is de dieperliggende laag?' is een veel belangrijker aspect van de behandeling waar we samen induiken, om zo de dieper liggende oorzaken aan te pakken, bewustwording te creëren, het lichaam weer te doorvoelen en te herkennen, het hoofd te verbinden met het lijf, liefdevol te leren voeden (op zowel 'nutritionele energie', als 'levensenergie' vlak), zodat je blijvend naar een gezond gewicht kunt werken (een gezond gewicht is het gewicht wat bij jou past, waar jij je fijn in voelt, gelukkig en gezond), een lijf waarmee je verbonden bent en blijft, zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid, zonder extreme (onhaalbare lange termijn) diëten die alleen het symptoom aanpakken (en je waar je veelal vaker ongelukkiger en minder verbonden met je lijf uitkomt, dan emotioneel gelukkiger en verbonden met je lijf wordt).

Afvallen...in verbinding (met je lichaam)

loose weight digital coaching
Digital Reading, digitale coaching, digitale dietist, digital dietitian, zoom coaching, psychology
loose weight digital coaching
loose weight digital dietitian
loose weight digital dietitian
loose weight digital coaching
loose weight digital coaching
loose weight digital coaching
loose weight digital dietitian
loose weight afvallen dietist dietitian dietician holistic holistisch

''Eten wordt ingezet als coopingmechanisme... met allerlei oorzaken die uit balans zijn (geraakt tijdens ons leven) op emotioneel, energetisch en gezondheid-gebied (mentaal & fysiologische oorzaken).

Vertragen, bewustworden & (her)verbinden....

Hoofd-lichaam verbinding hervinden en verbeteren --> een holistische benadering.''

Consuminderen voor een volwaardig leven. Bewustere keuzes maken. Voedzamere keuzes maken.

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page