top of page
Zorgverzekering declaratie dietist dietetiek vergoeding basisverzekering

Declareren via de Zorgverzekering.

Wegwijs: Informatie vergoeding via de verzekering, benodigde zorgcodes van de behandelaar, betaling, facturatie, declareren, vergoeding.

Alle benodigde informatie om te kunnen declareren bij de zorgverzekering staat op de factuur die voorafgaand aan het consult wordt toe gestuurd via email. Er is geen verwijzing nodig om een behandeling te starten. Mogelijk vraagt de verzekering wél (i.v.m. bewust gekozen ongecontracteerde dietetiek (klik hier voor meer informatie over contractvrije zorg) om een verwijzing van de huisarts met AGB codes erop (praktijk en/of behandelaar)

(zie meer informatie hieronder).

De informatie vanuit de verzekering kan nog weleens 'niet volledig' of 'niet duidelijk te interpreteren' zijn voor de cliënt. Hieronder meer uitleg:

Frequently Asked Questions - hier vind je veelgestelde vragen rondom de behandeling.

Cliënten zijn zelf verantwoordelijk voor de betaling voorafgaand aan het consult (hiervoor ontvangt de cliënt een betaallink voor op de telefoon (WhatsApp) en een bijbehorende factuur per email. De factuur kan ook worden overgemaakt via een eigen overboeking (vergeet dan aub/ajb niet het factuurnummer (genoteerd op de factuur) in de beschrijving te noteren).

 

Vele zorgverzekeraars vergoeden een deel voor een behandeling dietetiek (vaak hanteren zorgverzekeraars een marktconform uurtarief - dit is het basis tarief (vaak 50-60 euro per uur) voor een dietist (net afgestudeerd / niet gespecialiseerd)).

Wanneer de verzekering aangeeft; Er wordt 100% of bijv. 70% vergoedt aan een behandeling, dan bedoelen zij:

3 uur volledige (100%)/of deels (70%) vergoeding vanuit de basisverzekering, aan de hand van het marktconforme tarief (dit is dus vaak niet het tarief van de diëtist). Denk hierbij hier aan een eigen bijdrage voor iedere dietist die een hoger tarief hanteert dan het marktconforme tarief (ervaren en gespecialiseerde diëtisten - tevens ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici).

Bij een restitutiepolis wordt vaak een hogere vergoeding gegeven (vaak volledig). 

Meer informatie nodig? Vraag tijdens de kennismaking (Clarity call - gratis en vrijblijvend) welke voorbereiding(en) er nodig is/zijn en welke vragen je/u kunt stellen aan je zorgverzekeraar, om de hoogte van jouw vergoeding te achterhalen.

 

Vraag altijd informatie na bij uw/je zorgverzekering omtrent de hoogte van de vergoeding. Zij bepalen uiteindelijk de hoogte van de vergoeding aan de hand van je/uw polis. De dietist heeft geen inzicht in uw/je polis. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig om een behandeling dietetiek te starten, maar kan soms wel een hogere vergoeding geven bij de zorgverzekeraar mbt achteraf declareren (Vraag aan uw huisarts of praktijkondersteuner een: verwijzing van de huisarts + persoonlijke AGB code huisarts op de verwijzing (bij enkele verzekeringsmaatschappijen is 'vermelding van de persoonlijke AGB code van de huisarts op de verwijzing' een voorwaarde mbt de mogelijk tot (deels) declareren van de facturen). 

 

Declareren bij de zorgverzekering is alleen mogelijk onder de titel (Paramedische beroepstitel): Diëtist/Kwaliteitsgeregistreerd / RD Geregistreerd Diëtist (Paramedici). Niet onder de titel; Psycholoog/Psychologie of Alternatieve geneeswijze. Kwaliteitsgeregistreerd; 89912937389.

Wat is het Kwaliteitsregister Paramedici en waarom staat mijn zorgverlener hierin geregistreerd? (link)

De zorgverzekeraar kan een zorgverlener opzoeken via Vektis en het Kwaliteitsregister Paramedici, om de hoogte van de vergoeding te kunnen bepalen:

Vektis:

Zorgverleners code / AGB code: 24003370

Ondernemings, vestigingscode / AGB code: 24051308

Zonder KP (Kwaliteitsregister Paramedici) nummer is het niet mogelijk om de praktijk/zorgverlener te registreren bij Vektis. De verzekering kan de praktijk en zorgverlener ook vinden in het Vektis register:

https://www.vektis.nl/agb-register/zoeken/resultaten#resultaten

Zoek onder: Zorgverlener

AGB: 24003370

24-Dietisten

Willemsen

Zoek onder: Onderneming/ vestiging

AGB: 24051308

DDietist

24-Dietisten

Kwaliteitsregister Paramedici / KP nummer: 89912937389

https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/kwaliteitsregister/paramedici/2810

 

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via WhatsApp voor meer informatie (Clarity App) - of inplannen van een gratis en vrijblijvende Clarity Call.

Wegwijs: Declareren via de Zorgverzekering.
 

Zorgverzekering declaratie polis dietist dietetiek behandeling vergoeding basisverzekering
Zorgverzekering declaratie polis dietist dietetiek behandeling vergoeding basisverzekering
Zorgverzekering declaratie polis dietist dietetiek behandeling vergoeding basisverzekering

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page