top of page
Dietistenpraktijk DDietist Amsterdam dietist Eetstoornissen emotie eten PCOS Hormoonbalans Orthorexia, Anorexia, Binge eating, Overeten, Eetverslaving, Boulimia, Bingen, Purgen

Hulp bij eetproblemen & eetstoornissen.

The Holistic Dietician - Dietistenpraktijk DDietist is ruim gespecialiseerd op het gebied van eetstoornissen en eetproblematiek (ook emotioneel eten).

Er wordt gebruikgemaakt van diverse therapievormen, die per client worden bepaald. Tevens is de Holistisch diëtist, Voedingspsycholoog zelf ervaren rondom hebben van een eetstoornis (ervaringsdeskundige). Ze weet dus wat er in je hoofd en lijf kan spelen, als er een eetstoornis is.

Een eetstoornis of eetprobleem behoeft voor iedere persoon een andere behandeling, benadering. De behandeling, benadering wordt per persoon en consult bepaald waarnaar richting aan gegeven. Onder het tabblad (sub tabbladen) 'Hulp: Eetproblemen & Eetstoornissen', staan verschillende onderwerpen die mogelijk aan bod komen bij de behandeling van jouw eetprobleem of eetstoornis.

Een eetstoornis kan je leven beheersen, want een eetstoornis is een soort verslaving, dwang; Een cooping mechanisme. Een verslaving/dwang aan bepaalde eetgewoonten die moeilijk te doorbreken zijn/is, omdat de eetstoornis dient voor het maskeren van een dieperliggend probleem (of problemen). Er zijn verschillende soorten eetstoornissen;

 

Wat is een eetstoornis?

Vaak denken mensen dat, indien iemand een eetstoornis of eetprobleem heeft dit opvalt, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Mensen met een eetstoornis of eetprobleem kunnen dun zijn of overgewicht hebben, maar het komt ook voor dat iemand met een eetstoornis of eetprobleem een normaal gewicht heeft en de eetstoornis of het eetprobleem heel goed voor de buitenwereld kan verhullen. Wel hebben alle eetstoornissen één belangrijke overeenkomst; het eetgedrag is dwangmatig en kan het leven van de persoon in kwestie geheel overnemen. Het kan een enorme impact hebben op het sociale leven van de persoon met de eetstoornis, maar ook liefhebbende personen om degene met de eetstoornis heen. Anorexia nervosa, Boulimia nervosa, Binge eating disorder (dwangmatig overmatig eetgedrag) en o.a. Orthorexia zijn vormen van eetstoornissen. Hieronder meer informatie over verschillende eetstoornissen.

  

Anorexia Nervosa. 

Wanneer iemand anorexia nervosa heeft, wilt zij/hij zoveel mogelijk afvallen. Overmatig sporten, zo min mogelijk eten, laxeermiddelen en/of vochtafdrijvers gebruiken en overgeven kunnen horen bij anorexia nervosa. Iemand met anorexia is of raakt steeds meer overtuigd van een zo slank mogelijk lichaamsideaal. Zo slank mogelijk zijn geeft bij iemand met anorexia een goed en veilig gevoel. Het niet eten geeft het gevoel de controle over zichzelf te hebben. Dit gevoel van controle is verslavend, waardoor steeds meer afvallen een voldaan gevoel geeft.

 

Boulimia Nervosa. 

Iemand die lijdt aan de eetstoornis Boulimia nervosa heeft vaak eetbuien (grote eetbuien). Bij Boulimia nervosa wil men na de enorme eetbui deze ongedaan proberen te maken. Door overgeven, laxeermiddel(en) te gebruiken of bijv. overmatig te sporten probeert men de overmatig gegeten voeding ongedaan te maken, uit schuldgevoelens. Boulimia nervosa heeft vaak te maken met een negatief zelfbeeld of een vertekend schoonheidsideaal en vaak niet goed overweg kunnen met diverse emoties. Maar kan ook te maken hebben met het negeren van bepaalde behoeften/emotie die het lichaam/geest heeft, die wordt vervangen/onderdrukt door eetbuien. Door de eetbuien die horen bij Boulima nervosa kan iemand tijdens zo’n eetbui haar/zijn gevoel/behoefte uitschakelen, waardoor zij/ hij even niets hoeft te voelen. Dit heeft een verslavende werking. 

 

Binge Eating Disorder.

Iemand die de eetstoornis Binge eating disorder heeft eet vaak enorme hoeveelheden voedsel in een erg korte tijd. Men eet niet omdat er honger of  trek is, maar als een negatieve reactie op bepaalde gevoelens/emoties waarmee een negatieve associatie is, of onderdrukken van een bepaalde behoefte waar het lichaam/geest naar vraagt. Na zo’n enorme eetbui, komt vaak vervolgens spijt of een schuldgevoel. Meestal hebben mensen met Binge eating disorder overgewicht of obesitas(zwaar overgewicht) (maar ook in sommige gevallen hebben mensen een gezond gewicht). 

 

Eetbuistoornis.

Iemand met een eetbuistoornis eet vaak vanuit emoties. Ben je onrustig, verdrietig, gestrest, gefrustreerd, etc. dan zoek je met eetbuien verlichting. Maar ook een disbalans in energie/levens energie kan een stoornis in je voeding veroorzaken. Een eetbui kan aanvoelen als een roes; Er even niet hoeven zijn, even niet hoeven voelen. Er zit geen rem meer op je, je hebt geen grenzen waaraan je je kunt houden, wanneer je eetbui ontstaat. De hele reep chocolade moet op, misschien ook nog een pak koek of een zak chips. Het kan ook zijn dat je alles door elkaar eet, zoet, zout, zuur en van alles wat (niet alles gaat op, maar in sommige gevallen wel, omdat dit een soort tijdelijke rust geeft - de voeding is uit het zicht, opgegeten). Je verstopt misschien de verpakking diep in de prullenbak.. of weg in je tas zodat je het de volgende dag kunt weggooien buitenshuis. Er komt veel schaamte bij kijken. Na de eetbui voel je je schuldig, maar toch komen de eetbuien steeds weer terug na alle goede voornemens om het niet meer te doen.

NAO.

Er is veel onduidelijkheid over de Eetstoornis Niet Anderszins Omschreven (NAO). Voor deze stoornis wordt ook vaak de Engelse naam gebruikt: Eating Disorder Not Otherwise Specified (ED-NOS).

Er zijn twee eetstoornissen die binnen de hulpverlening goed bekend zijn en waarnaar veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan: Anorexia Nervosa en Boulimia Nervosa. Die diagnoses krijg je alleen als je aan allerlei regeltjes (criteria) voldoet.

Vaak gebeurt het dat iemand wel aan een paar regeltjes voldoet, maar niet aan allemaal, bijv.: iemand heeft alle symptomen van anorexia nervosa, maar wordt nog wel ongesteld. Omdat diegene niet voldoet aan alle regeltjes, krijgt hij/zij niet de diagnose ‘anorexia nervosa'. Omdat te benadrukken dat er wél sprake is van een eetprobleem wordt dan de diagnose Eetstoornis NAO gegeven. (N.b. desondanks hanteert niet iedere instantie deze regel! Sommige mensen krijgen wél de diagnose anorexia ook al worden ze nog wel ongesteld)

De diagnose Eetstoornis NAO kan je ook krijgen als je eetprobleem wat onduidelijk is, bijv. omdat je eetprobleem een beetje op anorexia én een beetje op boulimia lijkt. Of op geen van beiden, terwijl er wel sprake is van een eetstoornis.

 

Eetstoornis Niet Anderszins Omschreven betekent dus eigenlijk: er is wel sprake een eetstoornis, maar niet van anorexia nervosa of boulimia nervosa. Het is een naam voor een verzameling van allerlei verschillende eetproblemen. Dit betekent echter niet dat een eetstoornis NAO minder ernstig is dan Anorexia of Boulimia.

 

Orthorexia.

Wanneer iemand teveel met gezond eten bezig is dat het een obessie is, dan kan er sprake zijn van orthorexia. Orthorexia is een relatief nieuwe eetstoornis die pas in 2001 is erkend. Mensen met orthorexia leggen zichzelf vaak hele strenge eisen op, zoals alle vetten, koolhydraten of conserveringsmiddelen en E-nummers vermijden. Dit kan een sterk eenzijdig eetpatroon opleveren, met het risico op een tekort aan voedingsstoffen of ondergewicht.

Diabulimia.

Wanneer iemand een eetstoornis (mentale stoornis) heeft, maar hiernaast ook nog een andere medische diagnose. Voorbeeld: Anorexia en Diabetes type 1, waarbij angst is voor gewichtstoename, maar de medicatie die wordt gebruikt (Insuline) voor gewichtstoename kan zorgen. Dit maakt het extra gecompliceerd. Er is een extra 'angstfactor' voor de client EN kans dat de client de medicatie niet meer (wil) gebruik(t)(en), uit angst aan te komen voor de medicatie. Door niet gebruiken van de medicatie onstaan vaak complicaties door diabetes type 1, zoals blindheid, beschadigde bloedvaten, afgesterven van tenen/voeten, etc.

 

(Morbide) Obesitas.

Obesitas is ernstig overgewicht. Obesitas wordt morbide obesitas genoemd als het risico op gezondheidsproblemen of ernstige ziekten als gevolg van obesitas aanzienlijk stijgt. Deze gezondheidsproblemen en aandoeningen worden comorbiditeiten genoemd. Met obesitas samenhangende comorbiditeiten zijn bijvoorbeeld diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. (Morbide) Obesitas zorgt voor belemmeringen in het dagelijks leven; o.a. sociale omgang/activiteiten, eetverslavingen, schaamte, laag zelfbeeld.

 

Men spreekt van morbide obesitas als u een Body Mass Index (BMI) heeft van 40 of meer. De wereldgezondheidsorganisatie erkent obesitas als een ernstige ziekte die als zodanig behandeld moet worden. Het is tevens een chronische ziekte. Dit betekent dat obesitas onder controle te brengen is, maar er geen genezing voor bestaat. Er zal altijd een strijd blijven bestaan voor het behouden van een gezonde leefstijl. De dietist kan u helpen te starten met een gezonde leefstijl en u te (blijven) motiveren. Het is tevens mogelijk om Personal training te volgen, waarbij u prive wordt begeleid en gemotiveerd tot een gezonder gewicht en een gezondere leefwijze.

 

Ontstaan van een eetstoornis.

De meeste eetstoornissen ontstaan door een laag zelfbeeld, eenzaamheid, in sommige gevallen veroorzaakt door pesten (in het verleden), niet kunnen toelaten van bepaalde emoties, niet goed kunnen luisteren naar lichamelijk/geestelijke behoeften en deze (willen)(soms onbewust) onderdrukken, aangeleerde eetgewoonten vanuit de jeugd of verkeerde voorbeeldfunctie(s), seksueel misbruik of een andere ingrijpende gebeurtenis in het leven, of een disbalans in levensenergie. Soms is het een gebeurtenis die voor buitenstaande mensen een niet ingrijpende gebeurtenis lijkt, maar voor de persoon in kwestie een enorme impact heeft gehad (of een onbewuste langslepende onderdrukking van bepaalde emoties of lichaamssignalen). Negatieve gevoelens als angst, woede, verdriet en eenzaamheid kunnen leiden tot emotionele eetbuien. Na deze emotionele eetbuien kunnen deze direct worden opgevolgd door schuldgevoelens en schaamte. Mensen met een eetstoornis stellen (te) hoge eisen aan zichzelf en accepteren zichzelf niet zoals ze zijn. Perfectionisme kan een oorzaak zijn voor het ontstaan van een eetstoornis.

 

Gevolgen.

Binge eating en Boulimia nervosa kunnen negatieve gevolgen hebben op de gezondheid van het lichaam, zoals suikerziekte (Diabetes Mellitus), verhoogde bloeddruk (Hypertensie) en een hoog cholesterolgehalte (Hypercholesterolemie). Boulimia en Anorexia kunnen onvruchtbaarheid veroorzaken (verschillende signalen zijn o.a.; dun haar, haaruitval, wegblijven van de menstruatie, dunne nagels, concentratie gebrek, slap / futloos voelen, vaak/altijd koud hebben, droge schilferige ongeconditioneerde huid, schade aan de tanden, botontkalking(osteoporose), schade aan de slokdarm (bij purgeren). Jaarlijks sterven er mensen, vooral vrouwen, aan anorexia. Mannen kunnen ook anorexia of boulimia hebben, dit komt minder frequent voor als bij vrouwen of wordt minder snel opgemerkt, omdat bij mannen vaak een drang ontstaat naar 'het zien van de spieren' of overmatig trainen en obsessieve focus op het lichaam (fitgirls & fitguys).

 

Wat kun je eraan doen?

Een eetstoornis is een erg gecompliceerde verslaving & cooping mechanisme. Omdat je voeding nodig hebt om te overleven is de behandelmethode anders dan bij overige verslavingen zoals drank & drugs misbruik. Drank en drugs zijn uit het leven te verbannen, maar bij voeding is dit uiteraard een heel ander verhaal, omdat je elke dag geconfronteerd wordt met eten. Met een op maat gemaakt behandelplan is het mogelijk de eetstoornis te overwinnen en weer gezond te leren omgaan met voeding. De holistische dietist/cognitief gedragstherapeut biedt een behandeling die bij de persoon past (stap voor stap, met inzichten in 'hoe en waarom' in liefde voor je lijf). Soms is dat een op maat gemaakt voedingsplan, zodat deze als leidraad kan worden gebruikt en houvast geeft (wat is normaal en gezond eten voor mijn lichaam en hoe vind ik balans in 'voedzame voeding' en 'genotsvoeding') en of er wordt gecoacht op het weer leren voelen, herkennen van lichaamssignalen, bewustwording, zelfvertrouwen, etc. De holistische dietist geeft de client (per persoon verschillend) verschillende vaardigheden (oefeningen) mee, die meer inzichten geven (bewustwording) in de eetstoornis, gedrag, gevoelens/emoties en persoonlijke behoeften. Op dit vlak wordt je gecoacht zodat je leert leven/omgaan met je eetstoornis en deze niet meer overheerst > (bij Anorexia / Orthorexia) Uit je hoofd (overdenken, dominant hoofd - regels - cooping), in je lijf (weer leren 'voelen', lichaamssignalen leren herkennen, triggers leren herkennen en liefdevol leren voeden - een liefdevolle-ouder-stem leren ontwikkelen.

 

Herkennen van een eetstoornis. 

Wanneer iemand een eetstoornis heeft, kan men dit meestal erg goed verborgen houden (bijvoorbeeld uit schaamte of willen vasthouden van dit cooping mechanisme; angst voor verlies). Veel afvallen of aankomen in een korte tijd kan een signaal zijn dat er iets niet goed gaat. Is er twijfel of je of iemand in je omgeving aan een eetstoornis lijdt? Lees dan deze vragen;

 

Zorgen je eetgewoonten en gedachten over eten, gewicht en uiterlijk ervoor dat je;

-Het moeilijk vindt om met anderen plezier te maken en uit te gaan?

-Je niet meer goed kan concentreren op je werk / school, wat leidt tot slechte resultaten?

-Belangrijke afspraken vergeet?

-Moeilijker beslissingen kunt nemen?

-Je vaak schaamtegevoelens hebt?

-Je vaak een schuldgevoel hebt ten aanzien van voeding?

-Je vaak liegt over de hoeveelheden voeding die je eet naar familie en vrienden toe?

-Je gespannen voelt door je innerlijke dialoog.

-Je emoties niet goed kan aanvoelen of je niet weet hoe hiermee om te gaan?

-Je drang hebt om te sporten na het eten? (kcal compenseren)

-De dingen die je vroeger leuk vond niet meer doet?

-Je gedachten vaak afdwalen / concentratie moeilijkheden?

-Het gevoel hebt dat je faalt?

-Bepaalde voedingsmiddelen verbiedt? Bijvoorbeeld: Ben je

vegetarisch geworden zonder specifieke reden? of Verbied je

koolhydraten en/of vetten?

-Je leeft naar de regels van je eetstoornis?

-Relaties met anderen niet meer onderhoudt of uit de weg gaat?

-Je emoties niet uit in de vorm van huilen, boos zijn, vrolijk zijn etc.?

-Ga je dwangmatig om met bewegen(sport) en voeding?

-Is voeding / beweging een vorm van ‘controle’ in je leven?

-Je bang bent om je eetstoornis los te laten (controle los te laten)?

 

Heb je de meeste vragen met ‘ja’ beantwoord? 

en wil je niet meer dat je leven zo wordt beïnvloed door je gedachten/de eetstoornis? Neem dan contact op met Diëtistenpraktijk DDiëtist.

 

Wanneer je een eetstoornis hebt of dit vermoed, kan het erg nuttig zijn om in gesprek te gaan met de dietist/cognitief gedragstherapeut en een gespecialiseerd psycholoog (de dietist werkt samen met diverse klinieken en psychologen in Amsterdam en kan je hierin adviseren).

Hij/zij kan je helpen leren omgaan met je eetstoornis. In

samenwerking met de diëtist/cognitief gedragstherapeut is het mogelijk inzicht te krijgen in een gezond eetpatroon en gezonde gedachten rondom eten te ontwikkelen.

 

Ouderoverleg of begeleiding & gesprekken voor ouders, verzorgers of naasten.

Naast de behandeling van de client zelf met de eetstoornis of het eetprobleem, is het tevens mogelijkheid voor ouders, verzorgers of naasten om consulten in te plannen voor begeleiding. De ouders, verzorgers of naasten kunnen (in overleg met de client) op de hoogte worden gehouden mbt de behandeling (ouderoverleg).

Dit kan per email, telefonisch (tevens Whatsapp) of per Zoom, Facetime, Whatsapp video of chat (hiervoor geldt een apart tarief: ouderoverleg).

Tevens is er voor de client een mogelijkheid om contact te hebben met de dietist per Whatsapp op moeilijke (spoed) momenten (De tijd van het chatten en dossier administratie wordt opgeteld en gefactureerd). Naast consulten in de praktijk zijn er losse videoconsulten (via Zoom, Facetime, Whatsapp video of Skype) in te plannen (voorafgaande betaling vereist bij afname van digitale consulten of een consultenkaart) (voor de client zelf of ouders/verzorgers - mbt ouder-overleggen).

 

Vragen waar je als ouder misschien mee zit:

- Hoe ga ik om met mijn dochters/zoons eetstoornis?

- Ik wil graag meer weten over de eetstoornis die mijn zoon/dochter heeft en wat er in hem/haar omgaat.

- Hoe zorg ik dat mijn aandacht/zorgen niet enkel naar mijn kind met de eetstoornis gaat, maar ook naar mijn andere kinderen?

- Hoe zorg ik voor meer rust in huis?

- Hoe kan ik mijn kind zelf begeleiden? Wat kan ik zelf doen?

- Hoe kan ik ruzies voorkomen of hoe ga ik om met spanningen in het gezin mbt de eetstoornis?

- Hoe kan ik omgaan met deze situatie?

 

Dietistenpraktijk DDietist werkt samen met diverse klinieken en psychologen, mocht een verwijzing nodig zijn.

Eetproblemen & Eetstoornissen

Dietistenpraktijk DDietist Amsterdam dietist Eetstoornissen emotie eten PCOS Hormoonbalans Leefstijladvies Cognitieve Gedragstherapie Voedingspsycholoog

WhatsApp Continue Coaching.

WhatsApp coaching (continue coaching)  - een speciale (uitzonderlijke) dienst die The Holistic Dietician aanbiedt. Tarieven zijn o.a. afhankelijk van de hulpvraag en chat-intensiteit. 

Deze dienst kan alleen worden aangeboden als er minimaal één keer in de week à max. twee weken een consult wordt ingepland (in overleg met de dietist, afhankelijk van de hulpvraag en afgestemd op de ernst van de eetstoornis*).

*Deze dienst kan niet in alle gevallen worden aangeboden. Dit is een vrij intensieve dienst (ivm korte termijn beschikbaarheid, reageren op berichten van de cliënt en coachen van de cliënt) voor de diëtist en daarom kan er per periode maar aan 2 cliënten max. continue coaching worden aangeboden.

Het doel van de 'continue coaching' (met snelle reactie tijd en coaching vanuit de voedingspsycholoog & diëtist via WhatsApp (chat of voice berichten)) is om spanning (ook binnen het gezin of relatie) laag te houden, te helpen en coachen 'specifiek in' of 'niet te lang nadat' het onrust of paniek moment heeft plaatsgevonden. Zodat cliënten met een eetstoornis deze veranderingen in gedachten, emoties en gedrag uiteindelijk zelf kunnen toepassen >> trainen van gedragsverandering en bewust worden van gedachten, emoties, etc. op het moment dat het écht nodig is; Dat is effectiever dan wachten tot een consult en dan “re-calls” bespreken van situatie(s).

'Kijk nou naar die dikke buik... Je hebt gisteren al chocolade gegeten. Je moet echt sporten vandaag, moe voelen?! dat is wéér een excuus. Je bent nooit mooi genoeg.....kom op... doe niet zo slap...  anders mag je niet gaan slapen'
Liefs, je eetstoornis.'

Recovery redefined.

Leer met je 'eetstoornis (controlerende-dwang-stem = coopingmechanisme)' om te gaan, te overwinnen, inzichten te krijgen (Waardoor heb ik deze stem ontwikkeld?! Hoe krijg ik haar stil(ler)?!) en uitdagingen aan te gaan!

Rust, aandacht (in positieve zin, niet in obesesieve zin) en liefde voor je lichaam te creëren (een gezonde relatie met voeding (en sport) op te bouwen). Opnieuw voor jezelf en je lichaam te leren zorgen met een 'liefdevolle-zorgzame-validerende (energie & emoties)-gezonde grenzen stellende (buiten gevaar houdende), ontwikkelde stem'.

Eetstoornis hulp, Holistisch dietist, Worldwide, Amsterdam, eetstoornis behandeling, eetstoornis hulp.
Eetstoornis hulp, Holistisch dietist, Worldwide, Amsterdam, eetstoornis behandeling, eetstoornis hulp.
Eetstoornis hulp, Holistisch dietist, Worldwide, Amsterdam, eetstoornis behandeling, eetstoornis hulp.
Eetstoornis hulp, Holistisch dietist, Worldwide, Amsterdam, eetstoornis behandeling, eetstoornis hulp.

Ervaring

De dietist/cognitief gedragstherapeut voor dietetiek is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van 'eetstoornissen & emotioneel eten'. Tevens heeft Dascha Willemsen zich gespecialiseerd op dit gebied (lees hier haar eigen eetstoornis-ervaringen) door middel van diverse opleidingen op het vlak psychologie.

Na de opleiding Voeding en Diëtetiek HBO (HvA) heeft zij diverse Post HBO opleidingen afgerond/ervaring opgedaan o.a.:

  • Nauwe samenwerking met gespecialiseerd psychologen & klinieken waaronder Trubendorffer.

  • Psydi Cognitieve gedragstherapie voor Dietetiek

  • Psydi Positieve Psychologie

  • Psydi Behandeling van Eetstoornissen

  • Molly Kellogg (USA) - Counseling for Nutrition therapists (Eating disorders)

  • Werk gerelateerd: Smith & Jones Kliniek / Registered Clinical Dietician Jennifer Ross (JRDietetics) - Eating disorder treatment.

Hierdoor begrijpt zij de situatie van mensen met een eetstoornis/eetprobleem en kan zij je zo optimaal mogelijk helpen. Ze heeft inzichten in diverse therapievormen, waardoor er altijd aansluiting kan worden gevonden bij de client en de hulpvraag(-vragen) die spelen.. Je kunt openlijk je verhaal doen zonder dat je bang hoeft te zijn dat zij jou niet begrijpt (Je hoeft je nergens voor te schamen).

Korte- tot geen wachtlijsten:

Dietistenpraktijk DDietist heeft in de meeste gevallen geen wachtlijsten of korte wachtlijsten voor de behandeling van eetstoornissen (Dietetiek & Cognitieve gedragstherapie, identiteitsontwikkeling, bewustwordingstherapie, realiteitstoetsing, & zelfbeeld coaching). Dietisten werkzaam bij Dietistenpraktijk DDietist zijn zelf ervaringsdekundigen op het gebied van eetstoornissen.

Ruim 13 jaar ervaring (vanaf 2010).

 

In verband met de (lange) wachtlijsten bij de GGZ en klinieken (psychologen) is het mogelijk om bij Dietistenpraktijk DDietist als voortraject of gehele behandeling (samen met een psycholoog) te werken aan je eetstoornis/eetprobleem.

Behandeling bij Dietistenpraktijk DDietist is voor zowel mannen, vrouwen als gender neutralen. Kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen.

Diëtistenpraktijk DDiëtist werkt nauw samen met psychologen en klinieken, gespecialiseerd op het gebied van eetstoornissen en eetproblemen (hoogsensitiviteit en ASS). Overleg tussen behandelaars, met toestemming van de cliënt is mogelijk, om de behandeling te optimaliseren.

Whitepapers ASS (Autisme spectrum stoornis) en comorbiditeit.

Bij Diëtistenpraktijk DDiëtist kan je terecht voor:

Voedings- & leefstijladviezen op maat &

coaching op het gebied van gedragsverandering:

  • Cognitieve gedragstherapie

  • Bewustwordingstherapie

  • Trainingsadviezen & schema's 

  • Realiteitstoetsing (bij o.a. eetstoornissen)

  • Zelfbeeld-/zelfvertrouwen coaching

  • Hoofd-lichaam verbinding (lichaamssignalen, gronden/aarden, lichaamsvertrouwen, levensenergie).

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide consultations....
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page