top of page
Mondgezondheid, voeding en gaatjes, caries, gebit, voeding en gebit, tandarts voeding, dieet slecht gebit

Voeding en het gebit (kinderen en volwassenen).

Onze eet- en drinkgewoonten kunnen grote invloed hebben op de gezondheid van het gebit. Gaatjes (cariës) en slijtage van het glazuur (tanderosie) kunnen mede ontstaan en verergeren door verkeerde voedingsgewoonten.

Daar komt voor kinderen nog eens bij dat hun gebit hiervoor extra kwetsbaar is. Het glazuur van de net doorgekomen tanden en kiezen (van zowel het melk- als het blijvend gebit) is nog niet geheel uitgehard en wordt daarom eerder aangetast.

De toename van cariës en tanderosie bij kinderen die de laatste tijd merkbaar lijkt te zijn, wordt onder andere veroorzaakt door ons veranderde eet- en drinkpatroon. En dan met name door het aantal keren op een dag dat we ons gebit blootstellen aan voedingsmiddelen die het gebit kunnen aantasten. Het is steeds gewoner geworden om vaker op een dag (suikerrijke/zoetstofrijke) tussendoortjes te eten en drinken, dat geldt zeker ook voor kinderen. Veel van deze tussendoortjes bevatten suikers en zuren en dit betreft ook vaak producten die specifiek voor kinderen zijn.

 

Er is daarnaast een toename te zien van het drinken van frisdranken en sportdrankjes, vooral door kinderen en jongeren.

Alle reden om juist bij kinderen extra aandacht te besteden aan het aanleren van goede eet- en drinkgewoonten, want kinderen hebben een gezond gebit de rest van hun leven weer nodig om goed mee te kunnen eten en drinken!

Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met Dietistenpraktijk DDietist. (Voorlichting en advisering over Voeding en het gebit wordt gegeven voor kinderen, tieners & volwassenen).

Bent u/Ben je tandarts en wil je samenwerken met onze praktijk?

Neem dan contact op via het contactformulier.

vitaminen en mineralen voor tandgezondheid, tanden, gezonde tanden, orthomoleculair advies

Gebit & Voeding
(Kinderen & Volwassenen)

Mondgezondheid, voeding en gaatjes, caries, gebit, voeding en gebit, tandarts voeding, dieet slecht gebit

Supplementen, Orthomoleculair advies.

Soms is tandverzorging van buitenaf (poetsen en flossen) niet voldoende en dien je problemen zoals de kans op gaatjes en tandvleesirritaties, ook van binnenuit aan te pakken. Daarom adviseren wij cliënten regelmatig, in samenwerking met tandartsen, om extra vitamines en mineralen zoals Vitamine C, Vitamine D3 & K2, Magnesium en Calcium in te nemen.

Persoonlijk advies? Neem contact op met The Holistic Dietician.

vitaminen en mineralen voor tandgezondheid, tanden, gezonde tanden, orthomoleculair advies

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page