top of page
Homeopatisch, holistisch, vitaminen en mineralen, minerals vitamins, salt, celzouten

Celzouten - functies.

Mineralen worden vaak gezien als de ‘kleine broertjes’ van vitamines ook al zijn ze essentieel voor het leven. Mineralen kunnen niet gesynthetiseerd worden door het lichaam en moeten dus uit de voeding gehaald worden. Interessant genoeg werken vitamines ook minder goed bij iemand die een mineralen tekort heeft.

Het mineralengehalte in onze voeding verminderd & moderne landbouw (denk ook aan 'onrijp plukken van voeding en doorrijpen in de magazijnen en supermarkten - de kleur veranderd door (zoals roder worden van aardbeien, maar de smaak (zoetwaarde) en nutritionele waarde blijft achter).

Moderne landbouwtechnieken en methodes van voedselbewerking hebben ervoor gezorgd dat het mineralengehalte van onze voeding opvallend verminderd is, waardoor een mineralendeficiëntie steeds vaker voorkomt in onze maatschappij. Overmatig gebruik van vochtafdrijvers zoals thee en koffie, enzymdeficiënties, stress (het gehaaste leven, overmatige prikkels) en erfelijke factoren lijken tevens verantwoordelijk te zijn voor toegenomen mineralentekorten bij de moderne patiënt/cliënt.

Cel-communicatie via mineralen

De celzouten suppletie is gebaseerd op de observatie dat mineralen van vitaal belang zijn voor het goed functioneren van het lichaam. De grondlegger van deze therapie (eind jaren ’30) was Maurice Blackmore, een Australische natuurgeneeskundige. Blackmore was een toegewijde en vastberaden therapeut die een sterke interesse had in mineralentherapie en de fysiologische rol van mineralen bij ziekte en gezondheid. Blackmore geloofde dat een tekort aan mineralen een gemeenschappelijk kenmerk is van ziekte, en dat ziekten genezen kunnen worden door het herstellen van het tekort aan mineralen op cellulair niveau.

11 Zouten

De Celzouten Mineralen bestaan uit 11 mineraalzouten in een elektrisch gebalanceerd anion-kation paar, ontwikkeld als aanvulling op Schüssler’s weefselzouten. Maurice Blackmore geloofde dat mineralen in homeopathische doseringen niet sterk genoeg waren om grote mineraaldeficiënties mee te kunnen behandelen, en hij realiseerde zich dat gebruik maken van dezelfde mineraalverbindingen in een fysiologische dosering de werkzaamheid van deze behandelmethode zou kunnen vergroten.

 

Uit de 12 Schüssler zouten werden vervolgens 11 Celloid® Mineralen ontwikkeld. Alleen natriumchloride werd weggelaten omdat dit zout overvloedig voorkomt in het huidige dieet.

Celzoutenmineralen worden al meer dan 70 jaar met groot succes gebruikt in Australië, Engeland en Nederland.

  • Celzouten voorzien het lichaam van fysiologisch actieve doseringen van mineralen

  • Celzouten behandelen mede de oorzaak van ziekte en niet slechts de symptomen

  • Celzouten zijn effectief omdat ze goed worden opgenomen

  • Celzouten worden goed verdragen en zijn niet toxisch in de voorgeschreven dosering

  • Celzouten kunnen gebruikt worden door iedereen, zelfs door jonge baby’s, zwangere, vrouwen die borstvoeding geven, ouderen en verzwakte mensen

  • Celzouten voorzien mensen van een effectieve en relatief goedkope behandelingswijze

  • Celzouten zijn uitstekend te gebruiken als aanvulling op andere behandelingsmogelijkheden

De evolutie van de mineralenwetenschap – Samuel Hahnemann

Samuel Hahnemann, ‘de vader van de homeopathie’, was waarschijnlijk de eerste die onderzoek deed naar de rol van mineralen bij het handhaven van een goede gezondheid. Hahnemann onderzocht de fysiologische en pathologische effecten van mineralen (silica, calcium, kalium en natrium) en opperde ook het idee van de minimum dosis, tegenwoordig bekend als het homeopathische systeem.

Meer informatie? 

https://www.natuurdietisten.nl/kenniscentrum/voedingswijzer/celzouten/

Celzouten

Homeopatisch, holistisch, vitaminen en mineralen, minerals vitamins, salt, celzouten
Homeopatisch, holistisch, vitaminen en mineralen, minerals vitamins, salt, celzouten
Homeopatisch, holistisch, vitaminen en mineralen, minerals vitamins, salt, celzouten
Homeopatisch, holistisch, vitaminen en mineralen, minerals vitamins, salt, celzouten

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page