top of page
Holistic dietician holistisch dietist orthomoleculair advice

Orthomoleculair - Supplementen adviezen afgestemd op persoonlijke behoefte(n).

Orthomoleculair advies bestaat altijd uit een combinatie van verschillende leefstijladviezen. Zo worden er voedingsadviezen gegeven, maar bijvoorbeeld ook adviezen met betrekking tot bewegen, slapen, psychische gezondheid , QI (levensenergie) en ontspannen.​ 

Wanneer bepaalde vitaminen, mineralen niet voldoende d.m.v. voeding te behalen zijn, of niet goed op te hogen zijn met enkel voeding (bij ontstane tekorten), extra behoefte is aan een bepaalde vitamine of mineraal (of kruiden) ivm ziekte, kunnen supplementen een uitkomst bieden.

Het is niet verstandig om zomaar supplementen te slikken.

'Baat het niet, dan schaadt het niet', geldt niet voor supplementen!

Bij een overschot aan vitaminen en mineralen moet het lichaam harder werken om deze ook weer kwijt te kunnen, of stapelen vitaminen op (zoals bij vetoplosbare vitaminen). Het is dus erg belangrijk om supplementen op de persoonlijke behoefte af te stemmen, supplementen op elkaar af te stemmen (met betrekking tot vitaminen of mineralen die aan beide supplementen zijn toegevoegd (ivm met bijvoorbeeld de opname) en medicatie.

Ga daarom altijd met een Orthomoleculair therapeut, dietist of andere specialist op dit gebied na, welke supplementen voor jou persoonlijk een aanvulling kunnen bieden.

Supplementen zijn op recept/ voorschrift via Dietistenpraktijk DDietist / The Holistic Dietician aan te vragen tijdens consulten.

Orthomoleculair - Supplementen adviezen afgestemd op persoonlijke behoefte.

Holistic dietician holistisch dietist orthomoleculair advice 2024-03-02 om 12.44.53.png
Holistic dietician holistisch dietist orthomoleculair advice
Supplementen orthomoleculair advies
Holistic dietician holistisch dietist orthomoleculair advice

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

bottom of page