Mijn visie op het gebied van eetstoornissen, voeding, leefstijl, emoties, gedragingen, holisme, spiritualiteit....en persoonlijke eetstoornis verhaal (scroll naar beneden, tot je deze kleur tekst tegenkomt).

Beroep: Behandelaar; Holistisch coach & (Natuur)Diëtist, Cognitief gedragstherapeut voor Dietetiek & Eigenaresse Dietistenpraktijk DDietist

Even voorstellen:

Dascha Willemsen is de drijvende kracht achter Diëtistenpraktijk DDiëtist. De praktijk is geopend op 10 Oktober 2010.

Dietistenpraktijk DDietist hanteert:

De holistische benadering, waarbij niet enkel naar voeding & gedrag(sverandering) wordt gekeken, maar tevens naar alle factoren in het leven die hierop van invloed kunnen zijn. 

Dascha is van mening dat een voedingspatroon niet gewijzigd kan worden op lange termijn, wanneer er niet naar alle factoren wordt gekeken, die hierop van invloed kunnen zijn.

Voeding, leefstijl, psyche; gezondheid & gedragingen (en de rol van emoties), hebben altijd haar interesse gewekt; 'Naarmate ik mij verdiepte in deze onderwerpen en steeds meer te weten kwam, kwam ik erachter dat er nog zoveel bij te leren valt over deze onderwerpen;  je bent nooit uitgeleerd en dat is juist zo leuk!; er valt altijd nóg meer te leren en te ontwikkelen. Door middel van cursussen, opleidingen en literatuur probeer ik steeds meer te ontdekken op het gebied van deze onderwerpen. Het voelt als een soort zoektocht en reis.'

Zij is (Natuur)Diëtist & Cognitief gedragstherapeut voor Diëtetiek afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam HBO Voeding & Diëtetiek, waarna zij zich heeft gespecialiseerd in diverse richtingen (o.a. Whole foods & natuurvoeding, holisme, eetstoornissen & eetproblematiek, hormoonstoornissen & hormoonbalans en fertiliteitsproblematiek (o.a. Endometriose & PCOS).

 

Tijdens haar praktijkvoering is zij tevens afgestudeerd als (Power-Ashtanga)yoga docente (& meditatie), waarna zij Cognitieve gedragstherapie voor Diëtisten, Behandelen van Eetstoornissen en Positieve Psychologie heeft afgerond aan de HvA (Scholing voor zorgprofessionals-Post-HBO).

 

Haar passie voor het overbrengen van een holistische leefstijl; gezonde voedingsgewoonten, bewustwording; inzichten in oorzaken van bepaalde gedragingen rondom voeding, inzichten in hormoonbalans door voedingsaanpassingen, omgaan met- & voorkomen van fysiologische (o.a. hormonaal) en emotionele triggers (o.a. emotioneel), en een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat zij met veel plezier, veel aandacht aan haar praktijk schenkt en zoveel mogelijk mensen wilt helpen om een gezonder, gelukkiger en contenter leven te leiden, met kleine of grotere (afhankelijk van de hulpvraag en wensen van de client) aanpassingen in het voeding- & leefstijlpatroon.

 

Dascha kan jou helpen een gezonde en bewuste relatie met voeding, beweging & gedachten (+ gedrag/psyche) te ontwikkelen en obsessies met voeding (eetstoornissen en emotioneel eten) of (crash)diëten te doorgronden & te overwinnen, zodat je weer met plezier kan genieten van eten, bewegen en een gebalanceerde manier van leven!

 

Visie - Het praktische deel van de behandeling;

Bij het maken van een persoonlijk voedingsadvies houdt de diëtist rekening met de hormoonbalans (o.a. hormonen zoals insuline, cortisol en hormonale balans na de overgang (veranderingen in oestrogeen en testosteron niveau) en is zij een voorstander van pure, biologische voeding*. Indien je interesse uitgaat naar natuurlijker leren eten (of meer plantaardig), kan Dascha je hierin erg goed begeleiden, maar natuurlijk kan je zelf je wensen aangeven, uiteindelijk moet jij je prettig voelen en gelukkig zijn met het voedingsadvies. De dietist zal wel altijd bepaalde adviezen onderbouwen (bijv. wat doet het hormonaal met/in  je lichaam), zodat je zelf je afweging kunt maken wat je wilt en bij je past.

*Wanneer je liever 'niet (geheel) biologisch' eet, dit niet past bij je leefstijl of je budget niet toereikend is, dan is dit uiteraard ook mogelijk en zal Dascha hier rekening mee houden bij de berekening van je persoonlijke voedingsadvies/menu en advies.

Zij spreekt uit ervaring, wanneer je inzicht krijgt in:

Fysiologische reacties (mogelijke triggers voor overeten, o.a. hormonaal) + Emotionele onderliggende redenen van overeten + gedragspatronen (ook vanuit je jeugd/opvoeding) + je persoonlijke behoeften + relevante kennis verkrijgt over voeding + hoe je hoofd en lichaam weer samen leert werken (connectie/verbinding): 

- Je eetbuien & overeten kunt voorkomen.

- Je lekker kunt eten zonder overeten(drang).

- Je energieker zult voelen (de gehele dag).

- Je beter naar lichaamssignalen kunt luisteren.

- Je meer in jouw eigen energie komt te staan.

- Je eigen emoties beter leert voelen en ermee om leer gaan.

- Je ontspannen kunt zijn met jouw voedingspatroon.

- Je een duidelijk stappenplan krijgt, wat voor jou persoonlijk werkt om je hulpvragen aan te pakken, samen met de diëtist.

Lees hier het artikel over: Gewichtsregulatie door hormoonbalans uit ZonderMeer magazine (dateert uit 2013).

 

Jouw/Uw Diëtist, Health- & Lifestylecoach:

''In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als diëtiste. Tijdens en na mijn studie heb ik als vrijwilliger in een kliniek gewerkt waar clienten met verslavingen werden behandeld, ook eetverslavingen. Werken in de kliniek heeft mij veel inzicht gegeven over de psychische balans en de connectie tussen een gezond voedings- en beweegpatroon, je geluksgevoel, emoties, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.  Naast mijn werk in de kliniek heb ik wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd op het gebied van Sweet eating en bariatrische chirurgie, dit was tevens mijn afstudeerscriptie (gepubliceerd op Springerlink).''

 

''Eind 2010 heb ik mijn zelfstandige praktijk, Dietistenpraktijk DDietist, opgestart met de specialisatie eetstoornissen, eetproblemen en hormoonstoornissen. Tijdens mijn praktijkvoering heb ik de opleiding Hbo Poweryoga aan de HvA, de opleiding Hbo Cognitieve gedragstherapie voor dietisten, Behandelen van Eetstoornissen en Positieve Psychologie aan Psydi afgerond.''

 

''Ik zet mij onder andere in voor meiden/vrouwen, jongens/mannen met een eetprobleem, eetstoornis. Zelf heb ik in het verleden regelmatig te maken gehad met emotioneel eten, eetbuien en compenseren door overmatig te sporten (en weet hoe vervelend en machteloos je jezelf kunt voelen na een eetbui (roes) en in een periode waarin eetbuien achter elkaar voorkomen. Ik weet nu de oorzaak (oorzaken) hiervan  en weet hier nu zo mee om te gaan dat deze eetbuien (bijna) niet meer voorkomen. Als ze voorkomen weet ik waarom/waardoor en zorg dat dit een leer moment wordt ipv een negatief-moment. Dit komt ook, omdat ik hier nu op een heel andere manier mee om weet te gaan. Voornamelijk, omdat ik de fysiologische redenen (reactie van hormonen) en de psychische  en emotionele oorzaak/oorzaken weet, waardoor je gemakkelijker in een eetbui schiet of waarom je door kunt eten van bijvoorbeeld suikerrijke voeding. Met de kennis van nu kies ik er bewust voor wanneer ik iets 'lekkers' eet. Het is geen onderdrukker meer van emoties (emotionele-, psychische trigger) of vervanger van behoeften. Wanneer je ooit een eetstoornis of eetprobleem hebt gehad, kan deze altijd in geringe mate aanwezig blijven, maar kan je door inzicht in fysiologische reacties, emotionele inzichten, psychische oorzaken,  bewustwording,  jezelf beter leren kennen en aanvoelen en herkennen wat jij op dat moment nodig hebt (of momenten ervoor); jouw persoonlijke behoeften. Hierdoor kan je eetbuien leren voorkomen. Voeding is geen obsessie of frustratie meer. Voeding beïnvloed mijn dagelijkse bezigheden en gevoelens niet meer op een negatieve manier. Ik haal nu energie uit mijn voedings- en sportpatroon. Wanneer ik voor iets lekkers kies, komt dit niet meer voort uit vergeten of genegeerde behoefte(n) of onderdrukking van emotie(s), maar omdat ik daar ook echt bewust voor heb gekozen. Geen schuldgevoel achteraf of obsessief bezig zijn met voeding, maar een bewuste keuze waar ik van geniet en achter sta.

'Geen obsessie meer, maar bewust zijn van je persoonlijke behoefte(n) & voedingspatroon'

Holistische leefwijze;

''Luisteren naar mijn emoties, behoeften, gezond, lekker en puur eten betekent voor mij niets meer dan liefde voor jezelf. Ik geloof niet in crashdiëten, maar ik geloof in bewustwording; het aanpassen van je (eet-/beweeg-) gewoonten en luisteren naar je lichamelijke en geestelijke en emotionele behoeften.''

Mijn eetstoornis verleden(en):

''In mijn pubertijd ontwikkelde ik eetbuien, daarnaast sportte ik obsessief en veel. Dit ontwikkelde zich allemaal geleidelijk. Ik werd mij pas bewust van de ernst van mijn eet-/leefstijlprobleem (boulimia) toen ik voor mijn opleiding Voeding & Dietetiek stage liep bij een eetstoornis kliniek (afkickkliniek) en (Amerikaanse) dietist gespecialiseerd in eetstoornissen, waarbij ik als stagiaire niet alleen bij de individuele sessies aanwezig was, maar ook bij de groepssessies. Ik dacht altijd wel dat mijn gedragingen niet helemaal gezond waren, maar deed het altijd af als 'het is toch niet zo erg, mijn lijf is nog oke en mensen zien het denk ik niet aan me.....' ook al voelde ik me wel te dik, maar dit had ik al vanaf jongs af aan, dus echt verandering was er niet in mijn gevoel (terwijl als ik nu foto's terugkijk van mijn kindertijd denk ik: Ik was helemaal niet dik, ik at gezond als kind, mijn lijf zag er gezond uit). Tijdens mijn stage periode, die ik ook heb verlengd uit interesse heb ik veel geleerd en ook zelf toegepast. Na mijn stage, had ik wel nog steeds te maken met mijn eetstoornis, ook al was ik me wel al bewust van dat er iets moest veranderen en ook al wat tools om hieraan te werken. Ik had veel geleerd tijdens mijn stage, maar kwam helaas niet tot de kern. Perioden ging het goed, maar ook perioden slecht...

Na het opstarten van mijn praktijk (in oktober 2010) ging ik als zelfstandig diëtist verder met o.a. onderzoeken en specialiseren in eetstoornissen (denk aan gedragingen, psyche, emoties, etc. etc.). Ik kwam steeds meer te weten (met name over het psychische vlak), mijn enthousiasme nam het soms over omdat ik zoveel nieuws te weten kwam; het hield maar niet op, het was en is super interessant. Deze kennis vanuit verschillende professionele hoeken gebruikte ik om mijn eigen behandelmethode voor de praktijk te vormen en gebruikte mezelf voornamelijk als proefpersoon met betrekking tot toepassen van bepaalde/verschillende behandeltechnieken en vaardigheden t.a.v. eetstoornissen (ik besprak deze technieken en vaardigheden dan vaak met bevriende behandelaars, coaches of psychologen). Ik dook ook meer de diepte in en koos ook paden die meer de holistische kant op gingen (o.a. emotioneel, grenzen, voelen, hoofd- & lijf connectie). Door de holistische insteek kreeg ik meer connectie met mezelf (o.a. emotioneel, behoeften, grenzen aangeven), dit werkte voor mij positief uit in de behandeling van mijn eetstoornis. De puzzelstukjes vielen op zijn plek. De gecombineerde behandelmethoden en vaardigheden uit verschillende hoeken (o.a. voeding en dietetiek, psychologie, holisme) die voor mij positief uitwerkten, pas ik ook toe in de praktijk voor/met clienten. Tijdens mijn praktijkvoering (periode 2010-2015; 5 jaar) bleef ik me verdiepen en breidde behandelmethoden zich uit.

en toen....

werd ik zwanger (2015)! Mijn zwangerschap (eerste kindje) was gepland (zover dat kan) en we verheugde ons enorm op dit spannende (hoe zal ze/hij zijn), liefdevolle, mooie en nieuwe leventje. Ik was (ben) altijd zeer positief ingesteld. Tijdens mijn zwangerschap en bevalling (was wel heftig qua pijn, maar de bevalling ging vrij snel) had ik het volle vertrouwen in mijn lijf, liet alles ook een beetje op me afkomen. Waar ik alles voor mijn dochtertje in praktische zin (lees: alle spulletjes, kleertjes, etc waren aanwezig) in de puntjes had voorbereid, had ik de aandacht voor/op mezelf op een (enorm!) laag pitje gezet (zowel praktisch als emotioneel).

Vòòr mijn zwangerschap had ik een bepaald levensritme aangeleerd, waardoor ik geen tot weinig eetbuien meer had. Ik was gelukkig en blij met mijn lijf.

In augustus 2016 ben ik bevallen van onze dochter Cloè. Tijdens mijn zwangerschap is mijn eetprobleem helaas terug gekomen;

Achteraf gezien vond ik de verandering van mijn lijf en leven best heftig. Uiteraard wist ik dat er veel te veranderen stond in mijn leven, maar ik had zeker niet alles voorzien (wat eigenlijk ook niet kan) mede ontstaan door; mijn lijf die veranderde qua gevoel, qua uiterlijk en hormonale balans, veel stressvolle externe factoren (denk aan verkoop huis, verhuizing, verbouwing, lekkage, en nog wat zaken...) een veranderd leefpatroon; o.a. niet meer spontaan en geregeld kunnen sporten (tevens een van mijn hobby's en waar ik altijd op emotioneel vlak veel aan had, mede door de vermoeidheid en volle dagen), slaap tekort(!), confrontatie met mijn eigen opvoeding/jeugd door de geboorte van mijn dochtertje, onrust in mijn leven, mijn eigen emoties naar de achtergrond drukken en volledig in het teken staan van mijn dochtertje, niet goed aangeven van eigen grenzen & wensen en het te laat uiten dat ik hulp nodig had en dus te laat met zoeken van steun.

 

Ik ben toen ongeveer 30 kg aangekomen tijdens mijn zwangerschap. Op het einde van mijn zwangerschap ben ik niet meer op de weegschaal gaan staan (tijdens mijn zwangerschap, verandere mijn smaak(sensatie). Ik vond de eetbuien fijn, maar ook weer niet (telkens enorme onrust en schuldgevoelens over gezondheid van mn dochtertje vooral), deed dit stiekem uit schaamte, alleen en plande ze ook... het sporten lukte me niet meer, ik was contant moe (werkte ook heel veel; vond het leuk, maar het was ook zeker een soort uitweg/afleiding heb ik achteraf ondervonden).

 

Ik ontwikkelde een postnatale depressie, die met de kennis van nu, al tijdens mijn zwangerschap is ontstaan (prenatale depressie). Ik heb deze periode dan ook als niet prettig (veel struggles lichamelijk en mentaal, ook veel externe stressvolle oorzaken) ervaren, helaas. Die kilo's gingen er door de bevalling natuurlijk deels af, maar door mijn postnatale depressie en nieuwe vermoeiende. structuurloze leeffase bleven de eetbuien in stand. Het was een uitweg; Het enige moment voor mij dat ik me even terug kon trekken, even aan niets denken, even mijn gevoel uitschakelen op wat er echt gaande was en totale focus op het lekkers. Ik moest een geheel nieuw ritme vinden tijdens deze nieuwe leeffase en nieuwe omstandigheden; Alsof je manager wordt van een groot bedrijf, maar dan zonder ervaring en zonder tijd voor goede zelfzorg (o.a. onvoldoende slaap). Ik voelde constant een enorme druk.

De kilo's gingen er heel slecht af tijdens mijn postnatale depressie, dit maakte me momenten moedeloos. Ik kon mijn balans maar niet terugvinden (mentaal, op voedingsgebied, sportgebied, leefritme....). Ik dacht dat ik de kennis wel had (ik ben tenslotte toch dietist?! en ik heb dit toch al eens eerder gedaan?!(toen was uiteraard een heel andere situatie dan deze keer; met niet alleen maar de verantwoordelijkheid voor mezelf), maar het lukte me maar niet toe te passen......daar kwam ook veel schaamte bij kijken natuurlijk.

 

Het was een moeilijke tijd en heeft tijd gekost; een lange bewustwordingsfase, maar ook een ontzettende leerzame fase! Tijdens deze nieuwe levensfase als moeder heb ik de holistische leefwijze op een weer andere manier leren ontdekken en toepassen; bewustwording (en herindelen van mijn 'nieuwe' leven), grenzen nog beter leren aangeven (andere dynamiek; hoe doe je dit in het gezinsleven), het belang van herkennen en ruimte geven van mijn eigen emoties, beter communiceren van mijn grenzen, behoeften en gevoelens aan mijn vriend(man), ruimte geven voor gevoelens en emoties, en hoe ruimte te geven voor eigen tijd/hobbies in een gezinssituatie (ik cijferde me veelal weg in het begin en alsnog vind ik dat soms nog lastig, maar ben er wel achter gekomen, dat als je goed voor jezelf zorgt, je er echt beter voor de mensen om je heen waarvan je houdt kan zijn; zowel emotioneel (begrip, kalmer, rust, aandacht) als fysiek (energie)) en je ook een goed voorbeeld geeft aan je kind(je). Gun en geef jezelf de tijd (wees mild voor jezelf) om bewust te worden en jezelf te ontwikkelen; opnieuw je plek te vinden in een nieuwe levensfase als dat nodig is.

(ik begeleid ook vrouwen (en mannen) voor, tijdens en na hun zwangerschap bij (pre-, post- natale) depressie; www.cinzentorosa.nl)

Naast diëtetiek coaching, geeft Dascha ook coaching op holistische wijze;

- grenzen leren aangeven

- persoonlijke behoeften leren te ontdekken

- luisteren naar eigen gevoel (je emoties leren benoemen en voelen)

- zelfbeeld / zelfvertrouwen

- bewustwording

- selfcare & zelfzorg

Deze leerfase heeft mijn kijk en levensinrichting veranderd. Deze kennis zou ik graag delen en ben door deze ervaring zeer gemotiveerd om anderen in een vergelijkbare situatie te helpen en te ondersteunen.''

 

Missie

''Mijn taak is om jou te helpen ontdekken (bewustworden), handvatten aan te reiken, te motiveren, te coachen en te inspireren om een gezonde en gelukkige levensstijl aan te houden. Zeker niet alleen op praktisch gebied (dmv bijv. persoonlijke en gerichte hulp op voeding, planning en beweeggebied), maar juist op het emotionele, innerlijke vlak (gedachten, gevoelens, gedragingen); een holistische visie.

''Heb jij ook het punt bereikt dat je een leuke en energieverrijkende uitdaging aan wilt gaan? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier op deze website. We kunnen samen jouw behoeften en wensen in kaart brengen en wanneer jij er klaar voor bent kunnen we samen aan de slag.''

 

 - Dascha -

 

 

Natuurlijke, pure, biologische voeding:

Dascha Willemsen (Dietistenpraktijk DDietist)heeft de voorkeur voor: biologisch/organic, whole foods, natuurlijke suikers en een voedingspatroon rekening houden met de hormoonbalans. 

 

De diëtist bij Diëtistenpraktijk DDiëtist maakt o.a. gebruik van:

Bewustwordingscoaching, realiteitstoetsing, emotionele coaching, positieve psychologie, Cognitieve gedragstherapie, lichaamssignalen leren herkennen (+ hoofd- & lijf connectie hervinden), spiritualiteit; leven vanuit jouw eigen lichaamssignalen, grenzen, behoeften en emoties.  

 

Dietistenpraktijk DDietist, de diëtisten zijn

aangesloten bij:

-Het Kwaliteitsregister Paramedici

-De Nederlandse Vereniging van Dietisten

-Natuurdietisten Nederland

 

(De behandelaars voldoen aan de Kwaliteitseisen voor het beroep Diëtist & Cognitieve gedragstherapie voor Diëtetiek en volgen geregeld bijscholingen om kennis over voeding, ziekten, psychologie, holisme, wetenschappelijk onderzoek en leefstijl hoog te houden). Tevens organiseren wij een bijeenkomst met diverse diëtisten in Amsterdam (Intervisie) om te overleggen over onze werkzaamheden.

Holistisch(Natuur-)

Diëtist & Cognitief Gedragstherapeut & Eigenaresse Diëtistenpraktijk DDiëtist.

Dascha Willemsen

Bachelor of Health & Science
Eigenaresse, (Natuur-)Dietist & Health-/Lifestylecoach & 

Cognitief gedragstherapeut

voor dietetiek, Eetstoorniscoach

Zelfbeeld/zelfvertrouwen coach, Bewustwordingscoach, Antropometrist

Clinical & Holistic Registered Dietician

Cognitive Behaviour Therapist for Dietetics

 

Tevens: 

Ervaringsdeskundige eetprobleem/-stoornis, Slowjuice expert (Groene smoothies & Detox) +

dry brushing adviseur 

+ Orthomoleculair adviseur

HSP

Dascha Willemsen
Dascha Willemsen
Dascha Willemsen Dietist en Coach
Dascha Willemsen
Dascha Willemsen
Dascha Willemsen Dietist en CGT
Dascha Willemsen
Dascha Willemsen Dietist en Coach
Dascha Willemsen
Dascha Willemsen
Dascha Willemsen
Dascha Willemsen Dietist en Coach
Dascha Willemsen
Dascha Willemsen
Dascha Willemsen Dietist en CGT
Dascha Willemsen
Dascha Willemsen Dietist en Coach
Dascha Willemsen

Ga met uw/je muis op de foto's staan voor meerdere foto's van de dietist.

Dietistenpraktijk DDietist is aangesloten bij:

'Ik geloof in de heilzame werking van voeding.
Voeding en medicatie juist op elkaar afgestemd.'
 
Dascha Willemsen, Dietist en Cognitief gedragstherapeut voor Dietetiek.'
 De Behandeling:
Iedereen is verschillend en hét ideale voedingspatroon dat het beste is voor ons allemaal, bestaat niet. Een persoonlijke aanpak staat bij ons bovenaan. Hierbij kijken we verder dan wat wel en niet goed voor je/u is, maar juist ook waarom, wanneer en hoe je/u eet.  
Bewuster leren eten, leren luisteren naar lichaamssignalen, het doorbreken van automatische (gedrags-)patronen, zodat je/u weer kunt genieten van eten zonder onrust, obsessie of stress.
Coaching: Kennis & Bewustwording (Gedragsverandering):
  • Niet focussen op wat niet mag, maar juist op welke voeding goed voor je/u is.
  • Kleine veranderingen die langdurig en op lange termijn worden volgehouden kunnen grote gevolgen voor je/uw gewicht en voor je/uw gezondheid hebben.
  • Wanneer je/u een keer ‘de fout' ingaat heeft dat niet gelijk te maken met gebrek aan zelfdiscipline. Kijk naar wat je/u hiervan kunt leren; Zie het als leermoment(en).
  • Geniet van hoofdmaaltijden en tussendoortjes en hoe ga je om met 'lekkernijen / traktaties / etentjes'.
  • Je/U bent meer dan alleen je/uw lichaamsgewicht. Je/Uw streefgewicht als doel zien, crash diëten volgen (met lage energie inname) en/of niet aanpakken van dieper gewortelde gedragspatronen, leidt soms tot frustratie, terugval en/of het jojo-effect. Gebruik het gewicht alleen als hulpmiddel (om vorderingen waar te nemen) en zorg voor lange termijn verandering d.m.v. gedragsverandering (coaching). Bij Dietistenpraktijk DDietist wordt niet alleen naar voeding gekeken, maar ook naar veranderen van (automatische/onbewuste) gedragspatronen en uitgelegd wat voeding in je lijf doet (fysiologie).
  • Zorg voor jezelf/uzelf; liefde voor je lijf. Connectie maken tussen het hoofd en het lichaam. Geef je/uw lichaam de brandstof die het nodig heeft (hongeren is niet goed, niet gezond & brengt geen blijvend gezond gewicht tot stand).
  • Vaak wordt er gegeten zonder dat je/u er erg in hebt wát je/u eet. Gelukkig kan een stukje kennis en vaardigheden al veel verschil uitmaken.
  • Niet alleen de hoeveelheid, maar ook de productkeuzes zijn belangrijk. Bijvoorbeeld de keuze voor 'pure voeding', zonder al te veel toevoegingen/bewerkingen, zodat je/u weet wat je/u eet en zodat je/uw lichaam ook daadwerkelijk verzadigd raakt.
  • Je/Uw lichaam is prima in staat om aan te geven waar het behoefte aan heeft. We zijn alleen heel goed in het negeren van deze belangrijke signalen. Bewustwording en lessen hierin, staan bij ons centraal.
  • Bij een allergie, intolerantie of overgevoeligheid dwingt je/uw lichaam je/u om maatregelen te nemen. Dit kan erg gecompliceerd, ingrijpend en vervelend zijn, maar je/u hoeft het niet alleen te doen. 

Het verschil tussen een dietist en een gewichtsconsulent of voedingsdeskundige:

 

Een diëtist is opgeleid om aandoeningen te behandelen die met voeding te maken hebben. Verder heeft een diëtist een bewijs van inschrijving bij het onafhankelijke Kwaliteitsregister Paramedici en moet een diëtist de HBO opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond hebben om zich volwaardig diëtist te noemen. De kennis en werkervaring wordt om de vijf jaar getest. Een natuurdietist beschikt over extra kennis omtrent pure en biologische voeding (op de website van Natuurdietisten Nederland is hierover meer informatie te vinden).

 

Een gewichtsconsulent of voedingsdeskundige mag alleen gezonde mensen met overgewicht behandelen. Zo gauw er dus sprake is van diabetes, verhoogd cholesterol en/of andere ziektebeelden, hoort te worden doorverwezen naar een diëtist. Een diëtist behandelt ook mensen met overgewicht, maar mag daarnaast alle ziektebeelden behandelen waar voedings-/dieetaanpassingen nodig zijn. Veel diëtisten zijn gespecialiseerd, bij specifieke problematiek kan je daarom gebruik maken van een specialist.

Dietistenpraktijk DDietist

© 2010-2021. Dietistenpraktijk DDietist. All rights reserved, Dascha Willemsen: KvK: 51030284

Kwaliteitsgeregistreerd Dietist,   KP-nummer: 89912937389    Ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Dietisten, Lidnr: 957147

De inhoud van deze website en informatie (benamingen van projecten, cursussen, formulieren, persoonlijke voedingsplannen en diensten) van Dietistenpraktijk DDietist zijn beschermd, deze mogen niet worden gekopieerd, verspreid of voor commerciele doeleinden worden gebruikt.