top of page
Dietistenpraktijk DDietist Amsterdam dietist Eetstoornissen emotie eten PCOS Hormoonbalans Leefstijladvies Cognitieve Gedragstherapie Boodschappen coach

Hulp bij maken van keuzes in de supermarkt - Bewuster inkopen doen, bewuster eten.

 

Tijdens boodschappen doen kunnen diverse vragen opkomen. Er zijn zoveel keuzes in de supermarkt dat kiezen vaak niet gemakkelijk is. Wat zijn nou verantwoorde keuzes uit al die merken en soorten voedingsmiddelen? Welke vissoorten zijn een gezonde keuze? Welke soorten zuivel zijn verantwoord? En welk tussendoortje geef ik mee aan de kinderen? Waarschijnlijk heeft u in de supermarkt weleens meer vragen gehad over bepaalde voedingsmiddelen en productkeuze.

 

Bij Diëtistenpraktijk DDiëtist is het mogelijk om samen met de diëtist boodschappen te doen en de dietist een kijkje in uw keuken te laten nemen. De dietist gaat samen met u de producten langs in uw keukenkastjes en koelkast en geeft advies welke producten er bij voorkeur gebruikt kunnen worden ter vervanging. Tevens kan de diëtist laten zien hoe verpakkingen/etiketten(voedingswaarde tabellen) gelezen kunnen worden om zo een bewuste keuze te maken.

 

Boodschappencoaching is mogelijk in reguliere supermarkten (Albert Heijn, Jumbo, Vomar, C1000, Dirk van den Broek, etc.) of in natuurwinkels/supermarkten met lokale producten (Ekoplaza, Marqt, Organics, etc.). De dietist kan u zo kennis laten maken met nieuwe gezonde producten, zoals bijvoorbeeld Nederlandse superfoods of andere graansoorten dan tarwe, namelijk de oergranen.

 

Het is tevens mogelijk om uw kinderen meer bij te brengen over voeding en keuzes. In de schoolpauzes kiezen scholieren doorgaans voor zoete of zoute snacks als maaltijd, met energiedrankjes. Geen gezonde keuze, maar het is ook erg moeilijk kiezen in een supermarkt met duizenden producten; Waar moet je nou uit kiezen? En wat doet het met je lichaam?Wilt u als ouder dat uw kind een bewuste keuze maakt tijdens de schoolpauze in de supermarkt? Dan kunt u uw kinderen prive, of gezamelijk in een groepje met de dietist op pad sturen in de supermarkt.

 

Wanneer u voedingsadvies nodig heeft in verband met gezondheidsklachten, zoals Diabetes Mellitus type1 / type 2, hypercholesterolemie, maag-/darmklachten, PCOS, ondervoeding, Obesitas of anders dan genoemd, kan het nuttig zijn om samen met de diëtist boodschappen te doen. De diëtist zal dan tijdens boodschappen doen adviseren welk product in welke productcategorie qua voedingswaarde de gezondste keuze is voor uw lichaam.

 

Voor meer informatie en tarieven kunt 'Tarieven' raadplegen op deze website, of u kunt contact opnemen met Diëtistenpraktijk DDiëtist.

 

Boodschappen thuis laten bezorgen: Het is ook mogelijk om samen met de dietist boodschappen te bestellen via internet via uw eigen account of uw boodschappenlijstje samen op te stellen of na te laten kijken door de dietist. Dit kan via een consult bij u thuis of tijdens een consult in de praktijk.

Boodschappencoach
& Keukeninspectie

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page