Bariatrische chirurgie, Wel of niet?!

(zowel voor mannen als voor vrouwen).

Heb je zwaar overgewicht/Obesitas en heb je alles al geprobeerd?!

 

-Naar de diëtist & leefstijlcoach?! 

-Cognitief gedragstherapeut voor Dietetiek?! 

>

-Gezonder eten en bewegen?

-Bewustwording.

-Voorlichting over voorkomen van fysiologische (hormonaal) en emotionele triggers?

-Gedragsverandering? 

>

Maar zie je echt geen andere uitweg meer dan Bariatrische chirurgie?

 

Dan is het belangrijk hierbij goede begeleiding te krijgen van een gespecialiseerd diëtist, voor- en na de operatie. Een dietist die ook affiniteit heeft en ruime ervaring heeft met (behandelen van) eetstoornissen. De dietist kunt u/kan je tevens informeren over de voor- & nadelen (maar ook de gevaren) van de operatie. Onder anderen de gevolgen van de operatie op je voedings-/eet patroon, maar tevens over de slagingskans van gewichtsverlies na de operatie. Wanneer er een eetprobleem (denk aan binge eating, eetverslaving, eten uit emoties, etc. aanwezig is) is een operatie geen gewenste oplossing en vaak zal er te weinig gewicht worden verloren of komt het gewicht weer terug. Redenen hiervan kunnen met de dietist worden besproken.

Wanneer u meer informatie inwint over de voor- en nadelen (en de mogelijke gevaren) van een ingreep (o.a. gastric sleeve, gastric bypass, maar denk ook aan de maagband, maagballon etc.), kunt u/kan je zelf een goede afweging maken, naast uiteraard het advies van de huisarts, medisch specialisten en de opererend chirurg.

Bariatrische chirurgie, 

Geopereerd aan je lichaam, maar niet in je hoofd...

Dietistenpraktijk DDietist

© 2010-2021. Dietistenpraktijk DDietist. All rights reserved, Dascha Willemsen: KvK: 51030284

Kwaliteitsgeregistreerd Dietist,   KP-nummer: 89912937389    Ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Dietisten, Lidnr: 957147

De inhoud van deze website en informatie (benamingen van projecten, cursussen, formulieren, persoonlijke voedingsplannen en diensten) van Dietistenpraktijk DDietist zijn beschermd, deze mogen niet worden gekopieerd, verspreid of voor commerciele doeleinden worden gebruikt.