top of page
team van dietisten amsterdam, diabetes, cholsterol, hoge bloedruk, eetstoornis, emotie eten, dementie

Het Team, even voorstellen... 

Screenshot 2023-11-17 at 21.37_edited.jpg

Wat doet een holistische diëtist & Voedings-psycholoog?

Holistische Diëtisten, Voedingspsychologen zijn gespecialiseerde diëtisten die cliënten behandelen met behulp van natuurlijke voedings-(adviezen)middelen en producten in plaats van conventionele medische behandelingen óf combineren deze; een bredere visie. Ze proberen ook de "hele" persoon (geest, lichaam en ziel) te behandelen in plaats van geïsoleerde symptomen te genezen. 'Zien & behandelen van iemand als 'geheel' en dus niet alleen het mentale óf het lichamelijke.'

Een holistische-, natuur-, geregistreerde Diëtist of RD/RDN is een expert op het gebied van voeding, leefstijl, gedrag en psyche. Elke diëtist heeft minimaal een BSc (Bachelor of Science) in voedingswetenschappen behaald, een stage van 1200 uur voltooid en een vakkenpakket Voeding en Diëtetiek behaald. De cursussen in de diëtetiek leggen de nadruk op lessen zoals: voedings- en voedingswetenschappen, medische voedingstherapie, scheikunde, biochemie, organische chemie, fysiologie, psychologie, sociologie en microbiologie. Elke kwaliteitsgeregistreerde diëtist moet elke 5 jaar aantonen aan het Kwaliteitsregister Paramedici, dat zij voldoende bijscholingen volgt, voldoende cliënten begeleidt en aan bepaalde competenties voldoet.

Dascha Willemsen Holistisch geregistreerd dietist en Voedingspsycholoog

Dascha Bibiano Willemsen

Bachelor of Health & Science (HBO Voeding & Diëtetiek), Clinical and Holistic Registered Dietician, Holistisch (Natuur-) Geregistreerd (Paramedisch-) Diëtist & Voedingspsycholoog, Cognitief gedragstherapeut (Eating Psychology Coach) Orthomoleculair therapeut, specialist binnen de Psycho-Neuro-Immunologie (PNI), Naturopaat en gespecialiseerd in eetstoornissen (en HSP, Autisme), emotioneel eten, hormonale balans, darmproblematiek, zelfvertrouwen- & zelfbeeld coaching, hoofd- & lichaamsverbinding en het zenuwstelsel), bewustwording en leren vertragen, (her-)verbinden met het lichaam en haar signalen.

 

A dietician healed from disordered eating, depression and burn-out > by living and practise a holistic lifestyle; awareness, connection (body-head connection), slow down life and nourish the body in a loving way (energetically, emotionally and health).

''Vertragen (stilstaan, uitzoomen), Bewustwording (Wat doe ik, Waarom doe ik dit), (her-)Verbinden (opnieuw contact leren maken met het lichaam en zijn / haar signalen).''

nature natuur dietist holistisch dietist digital nomad dietician
Calming down the nervous system, zenuwstelsel kalmeren, rust, natuur, holistisch psycholoog

Even voorstellen:

Ik ben Dascha Bibiano Willemsen (1986). In mijn vrije tijd houd ik ervan om met mijn gezin & familie (en hondje) te zijn, met vriendinnen af te spreken, te sporten, lezen, moestuinieren, muziek & podcasts te luisteren, te ontspannen, films of documentaires te kijken en me in rustige omgevingen te begeven omringt met natuur (bos, dieren, strand, zee, gras- & bloemenvelden, moestuinen). Ik ben moeder van dochtertje Cloè, getrouwd met Paulo en heb een schattig maar pittig hondje (chihuahua-mops) genaamd Miloe (Loetje).

Werk & passie.

Mijn werk is mijn passie als Holistisch Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist (Bachelor of Health & Science), Eetstoorniscoach (Eating Psychology Coach), Holistisch coach/therapeut, Orthomoleculair therapeut, Voedingspsycholoog, Cognitief gedragstherapeut en eigenaresse van Dietistenpraktijk DDietist, opgestart in Okt 2010.

 

Woonachtig... geëmigreerd. 'Practice what you preach.'

Ik was mijn hele leven al woonachtig in Amsterdam (tot mijn 36e), totdat ik door omstandigheden met mijn man en dochter heb besloten om het drukke Amsterdam te verlaten en een holistische leefstijl na te streven, met meer balans, tijd voor elkaar, rust en natuur, de zee, cliffs, het strand.... (meer geaard).

 

Mijn laatste woonplek in Nederland was in een woonark aan het Amsterdamse bos, grenzend aan een sloot aan de Nieuwe meer (tot Januari 2023), maar ondanks de schitterende plek vonden wij het Amsterdamse leven 'teveel een ratrace mbt alle ballen hoog houden' (we zagen elkaar amper.... en zaten hoog in onze stress hormonen en hadden alle mogelijke oplossingen tot meer tijd creëren, kosten verlagen, al eens langs laten komen... zonder succes).  We hebben daarom 'stap voor stap' een plan gemaakt en zijn uiteindelijk vanaf Januari 2023 naar Zuid-Portugal; Sagres geëmigreerd.

 

De praktijk is nu deels in Nederland (Rheastraat 53A, Gezondheidscentrum Rhea) gevestigd en deels in Portugal (Rua dom Sebastiao, Casa da Lua), maar de meeste consulten vinden online plaats (digitale consulten per videobellen). Het leuke is dat ik nu Nederlanders uit Nederland (en Engels sprekende cliënten; van Expats in Nederland, tot geïnteresseerde bewoners in eigen geboorteland (o.a. uit de US, Canada, Australië) ontmoet, maar ook Nederlanders die veelal niet in Nederland wonen (Digital Nomads, Expats, cliënten die veel reizen voor werk, maar ook  (ik noem het maar even) 'de moderne ontdekkings-reizigers'). Omdat ik zelf streef naar een gebalanceerde holistische leefstijl, is deze pendeling tussen Nederland en Portugal (en veelal online werken) een fijnere balans. Het biedt balans tussen mentale, energetische, lichamelijke en spirituele gezondheid, maar houdt vele mogelijkheden (vrijheden) open.

 

Voeding... en levenslessen.

Ik eet zelf voornamelijk pesco-ovo vegetarisch, maar wil nog weleens een uitstapje maken naar bio kip en vlees (heel zelden, maar als mijn lichaam de behoefte heeft ben ik geen tegenstander. Wel kies ik dan zoveel mogelijk voor grasgevoerd bio vlees). Ik ben hoogsensitief (HSP en Empath). Hierdoor ben ik gevoelig voor alles om mij heen (geluid, reuk, smaak, stoffen, voelen, energie, etc). Hier ben ik pas op volwassen leeftijd achter gekomen, wat het als kind en puber soms lastig maakte en ook voor verwarring en uitputting zorgde. Zelf heb ik een eetstoornis verleden(en)(en lichte dwang), depressie en burnout verleden, niet iets waar ik trots op ben, maar waar ik wel heel veel levenslessen uit heb getrokken en mij heeft laten groeien als mens en coach. Dit is voor mij ook direct een motivatie geweest om te emigreren met mijn gezin naar Portugal, om de rust en natuur op te zoeken.  

(Lees hier mijn hele verhaal).

 

Studie... en stage en praktijk... holistische benadering (ontwikkeling).

Na mijn studie, stage (bij een praktijk waar diverse ziekten in relatie tot voeding & eetstoornissen werden behandeld) en vrijwilligerswerk als diëtist bij een (afkick-/verslavings-)kliniek, is Dietistenpraktijk DDietist geopend in het jaar 2010 (ruim 13 jaar ervaring als Holistisch Paramedisch Diëtist en Cognitief Gedragstherapeut; Voedingspsychologie (behandeling van ziekten, eetstoornissen, eetproblematiek, emotioneel eten, fertiliteitsproblematiek (tevens PCOS), hormoonbalans, kalmeren van het zenuwstelsel, het Microbioom en het immuunsysteem, hoofd-lichaamsverbinding, etc.).

 

Voeding, holisme en psyche, de verbinding (of het ontbreken hiervan) tussen het hoofd- & het lichaam, luisteren naar intuïtie; intuïtief eten & leven, de interesse in een holistische leefwijze, maar ook 'onbewuste patronen en gedragingen heden en de link naar opvoeding + ervaringen uit de jeugd (verleden), zijn steeds meer mijn interesse gaan wekken naarmate ik meer kennis opdeed over voeding, gezondheid & psyche. Ik volg hierin geregeld cursussen om mijn kennis uit te breiden en lees veel literatuur mbt deze onderwerpen. Deze kennis deel ik graag met mijn cliënten, in de hoop dat zij (net als ik) ook puzzelstukjes in elkaar kunnen leggen en bepaalde onzekerheden/onduidelijkheden op zijn plek vallen (bewustwording), zodat er inzichtelijker gewerkt kan worden aan bepaalde doelen, die eerder misschien faalden, omdat er alleen naar het 'praktische' deel werd gekeken of aandacht aan werd geschonken.

 

Na de opleiding HvA Voeding & Diëtetiek heb ik mij gespecialiseerd in diverse richtingen (o.a. Whole foods/natuurvoeding, eetstoornissen & eetproblematiek (tevens ben ik ervaringsdeskundige (lees mijn persoonlijke verhaal hier)), psychologie, hormoonstoornissen/hormoonbalans en PCOS) en ben tevens afgestudeerd als (Power-Ashtanga) yoga docente (mbt kennis over mindfullness, meditatie, yoga, in te zetten tijdens consulten). Tevens heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van 'The alchemy of herbs' (Healing herbs and foods) en holisme. Omdat voedingspatronen en gewoonten vaak sterk gerelateerd zijn aan opvoeding, jeugdperiode en (zelf-)aangeleerde) gedragingen (automatische handelingen), ben ik de opleiding Post-HBO Cognitieve gedragstherapie voor Diëtisten, Post-HBO (Positieve) Psychologie & Post-HBO Behandeling van Eetstoornissen gaan doen aan de HvA (Psydi, Scholing voor zorgprofessionals) . Het is mijn passie om gezonde voedingsgewoonten, inzichten in hormoonbalans door voedingsaanpassingen, omgaan met- & voorkomen van fysiologische en emotionele triggers, leren luisteren naar lichaamssignalen (hoofd- & lijf (emotionele erkenning) connectie herstellen) en een gezonde leefstijl over te brengen, die er per persoon anders kan uitzien (dit heeft o.a. te maken met 'wat brengt jou geluk'/voldoening & wat zijn jouw behoeften'). Net als inzicht te brengen in de veel voorkomende link tussen opvoeding, gedrag, verloren connectie met het lichaam (emoties) en (ontwikkelen van) eetstoornissen. De praktijk is naast mijn werk, mijn hobby, wat zorgt dat ik enorm veel aandacht aan de praktijk schenk. Mijn doel is zoveel mogelijk mensen lekker, gezonder te laten eten en leven met kleine of grotere (afhankelijk van de hulpvraag) aanpassingen in hun voedings-/leefpatroon en inzicht te geven in oorzaken van struggles rondom eten.

Lees meer bij Dietist & Cognitieve gedragstherapeut voor Dietetiek.

Specialisaties: Leren luisteren naar lichaamssignalen, hoofd-lichaamsconnectie herstel, (voedings-)psychologie, eetstoornissen & eetproblematiek (tevens tijdens zwangerschap - in beide gevallen ervaringsdeskundige), hormoonstoornissen & hormoonbalans en PCOS, Hooggevoeligheid (HSP), Depressie, Bore-out & Burn-out, Diabetes Gravidarum (Zwangerschapsdiabetes), Hypertensie, Hypercholesterolemie, Diabetes Mellitus, Overgewicht/ondergewicht (afvallen/aankomen), Astma en COPD, Spiermassa opbouw, Sportvoeding, Schildklier, Voeding na Bariatrische chirurgie, Voeding & ASS (daarnaast tevens Voeding bij ADD, ADHD), Veganistische & Vegetarische adviezen (flexitarier, lacto-ovo vegetarier & pesco vegetarier), Slowjuice expert, Detoxen, Darmziekten &-klachten, Holistische aanpak*. Persoonlijke voedingsplannen berekenen en opstellen. Online coaching (chat, Skype, Zoom & Facetime). Voeding- & leefstijladvies bij verschillende ziektebeelden, eetproblematiek en alchemy of herbs (nut van het inzetten van bepaalde kruiden bij bepaalde ziektebeelden).

Therapievormen: Holistische en paramedische Voedingsleer & Diëtetiek, (Voedings-)psychologie, Holisme, Cognitieve gedragstherapie, Mindfullness, Meditatie, (Realiteitstoetsing & Bewustwordingstherapie), Lichaam- & hoofd connectie, Psychologie (en Spiritualiteit), Zelfbeeld- / Zelfvertrouwen coach (Identiteitsvorming), (Leefstijl-) coaching,

Lekkerste eten: Vers brood van de bakker (zuurdesem) met gerookte zalm, avocado en gezouten boter, Gemengde salade met een kaasburger en gember, Broccoli, rijst met een mootje zalm en verse citroen - Gemengde salade, rauwkost en verschillende soorten kaas - Rozemarijn zeezout crackers met vegan filet americain of Philadelphia kruiden (knoflook bieslook) - Bananen (& blauwe bes) pannenkoekjes met frambozen en een grote lepel yoghurt/kwark  - Zuurdesembrood pompoenpitten met avocado of quacamole en eventueel feta - Sashimi met gember en sojasaus - Chocolade met sinaasappel of noten en zeezout - Bananencake (met noten) / wortelcake - Zoete aardappel uit de oven met pompoen-/zonnebloempitten, rozemarijn en zeezout of uit de slowcooker - Zelfgemaakte zoete aardappel/paprika/knoflook soep - kortom, ik vind heel veel lekker en geniet van eten ;).

Favoriete sport: SUP met mijn dochtertje Cloè, Yoga, Hardlopen door de natuur met muziek op,  mountainbiken door de natuur/off road in Portugal. Op avontuur gaan, wandelen in de natuur of op het strand, aan zee(gebied) met of zonder hondje Miloe (Loetje).

Vanaf 23 December 2022 zal de praktijk digitaal verder gaan - videoconsulten en andere digitale services behoren dan tot de mogelijkheden. De praktijklocatie Rheastraat te Amsterdam zal alleen part-time worden bezet (wanneer Dascha aanwezig is in NL). Wel zal dit adres (Rheastraat) full-time worden aangehouden als praktijkadres te Amsterdam. Tevens zal er een tweede fysieke praktijk worden geopend in Portugal, Sagres.

Zie openingstijden voor mogelijke praktijkuren en digitale consult uren.

Kwaliteitsgeregistreerd Dietist,   KP-nummer: 89912937389

Paulo Bibiano Personal trainer Health coach

Paulo Bibiano

Certified Personal Trainer NASM & FMS 1,2 & Health- & Lifestylecoach

nature natuur dietist holistisch dietist digital nomad dietician
Calming down the nervous system, zenuwstelsel kalmeren, rust, natuur, holistisch psycholoog

Paulo Bibiano (1988) is our collaborative Personal trainer. If you are looking for personal training in addition to dietary advice and dietary guidance, where your training is geared to your diet and vice versa, we recommend contacting PBPersonalTraining, Paulo Bibiano, for a personal training plan and training.

Paulo is pesco-vegetarian, but eat as much as possible plant-based.

 

Train location(s):

GymBase (Self Employed) (till Jan. 2023)

Address: Overtoom 371, 1054 JN, Amsterdam

Outdoor (Amsterdamse Bos, Vondelpark, etc.) (till Jan 2023)

Digital (from 2023 - currently)


Education: 

NASM (National Academy of Sports Medicine) 

FMS (Functional Movement Screen)  Level 1

FMS (Functional Movement Screen)  Level 2

Contact information:

www.pbpersonaltraining.nl (heden gesloten ivm emigratie en opzetten van een nieuw bedrijf)

Nieuw bedrijf: Holiday House Rentals; Sagres Holiday Houses and Surroundings

@casadosolcasadalua (Instagram)

**Begrippen uitgelegd:

Naturopaths richten zich op een holistische benadering, waarbij het gebruik van chirurgie en conventionele medicijnen wordt vermeden. Naturopaths streven ernaar om ziekte te voorkomen door stressvermindering en veranderingen in dieet en levensstijl, waarbij ze vaak de methoden van evidence-based medicine verwerpen.

Naturopathy is een systeem dat natuurlijke remedies gebruikt om het lichaam te helpen zichzelf te genezen. Het omvat vele therapieën, bewustwordingstechnieken, hoofd-lichaamsverbinding(soefeningen), de natuur (gronden), supplementen, acupunctuur, lichaamsbeweging en voedingsadvies. Naturopathie werd in de jaren 1800 vanuit Duitsland naar de Verenigde Staten gebracht, maar sommige behandelingen zijn eeuwen oud.

Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is een gestaag groeiende wetenschap die de samenhang onderzoekt tussen onze psyche, immuunsysteem, hersenen en hormonen. De kans op ziekte wordt bepaald door de complexe interacties tussen omgevingsfactoren, biologische systemen, onze genen en epigenen.

 

Holisme (Grieks: holos: volledig, geheel. Het begrip 'holistisch' betekent dat de opgeleide coaches niet alleen kijken naar de mentale of psychische factoren achter menselijk gedrag, maar daar ook de lichamelijke, energetische en emotionele kanten van de mens en er vraagstukken rondom zingeving bij betrekken.

Holistisch; Wat is de betekenis & definitie. Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen.

Dietistenpraktijk DDietist is aangesloten bij:

Diëtist(en) werkzaam bij Dietistenpraktijk DDietist staan ingeschreven bij:

Bewust contractvrije zorg:

Logo bewust ongecontracteerd.png

Bij Diëtistenpraktijk DDiëtist kan je o.a. terecht voor:

 • Voeding & Diëtetiek (coaching & advisering)

 • Voedingspsychologie

 • Holistische coaching

 • Herbalism (Herbal remedies)

 • Natuurvoedingsadvies

 • Orthomoleculaire adviezen (supplementen)

 • Leefstijlcoaching

 • Cognitieve gedragstherapie

 • Mentale coaching

 • Bewustwordingstherapie

 • Identiteitsontwikkeling

 • Exposure therapie

 • Lichaamsanalyse

 • Huidplooimetingen

 • Persoonlijk voedingsplannen (uitgebreid & berekend)

 • Zelfbeeld-/zelfvertrouwen-coaching

 • Ervaringsdeskundigen 

 • Holistische benadering

 • Zeer ruime ervaring op het gebied van: Eetstoornis behandelingen en Emotionele eetproblematiek & hormonale problematiek.

`Externe samenwerking:

 • Personal Training en trainschema's

 • lab testen en bloedtesten

 • Imu pro allergie en intolerantie testen

 • ontlasting testen (parasieten oa.)

Dochterbedrijven:

 • Diëtetiek Studies, www.dietetiekstudies.nl (en.com) - Praktijkinnovatie, management, specialisaties, administratie, etc. voor diëtisten en voedingsdeskundigen (digitale cursussen - videobellen - podcasts - individueel & groepen (Intervisie).

 • The Holistic Dietician www.theholisticdietician.com (en .nl)

Calming down the nervous system, zenuwstelsel kalmeren, rust, natuur, holistisch psycholoog
natuurdietist, orthomoleculair dietist, voedingscoach, sportvoedingsadvies, whole foods

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page