top of page
Dietistenpraktijk DDietist Amsterdam dietist Eetstoornissen emotie eten PCOS Hormoonbalans Leefstijladvies Cognitieve Gedragstherapie Mindfullness Pure Voeding

Meetapparatuur & Waarnemeningen.

Meetapparatuur waarmee lichaamsmaten en lichaamsanalyse gegevens (samenstelling van het lichaam) kunnen worden weergegeven, geven 'harde' bewijzen en informatie rondom lichaamsveranderingen tijdens een behandeling.

Toch is 'meten' met deze apparatuur niet altijd nodig om vooruitgang te meten. Voortgang aan de hand van de behandeling kan ook worden gemeten of waargenomen door de client zelf, doormiddel van 'voelen' en 'waarnemen'. Het lijf kan energetisch veranderen, veranderen qua samenstelling (denk aan vet-spier-vocht verhoudingen die veranderen - dit kan je zelf voelen), kledingmaat kan veranderen, je kunt je beter gaan voelen, zonder dat je dit 'meet' met harde cijfers en apparatuur. Het is je eigen waarneming die telt; je beter voelen, gelukkiger voelen, gezonder voelen.

Volg je een digitale behandeling? Dan kun je ervoor kiezen om je eigen waarneming in te zetten om vooruitgang te bepalen. Of je kunt kiezen voor een thuis-lichaamsanalyse-weegschaal, het meten van lichaamsmaten d.m.v. een meetlint (in cm) of huidplooimeter uitvoeren (hier heb je expertise bij nodig en een persoon die je helpt). Je kunt ook kiezen om foto's te maken van je lijf met strakke/aansluitende kleding (in ondergoed, badkleding, bikini - zonder hoofd bijv. op de foto - voor eigen gebruik) en om de paar maanden een foto te maken in hetzelfde licht, dezelfde kleding, dezelfde houding en afstand van de camera. Je kunt zelf bepalen welke optie je kiest om verandering waar te nemen (en te meten).

Persoonlijk voedingsplan? Bij het opstellen van een persoonlijk voedingsplan is het voor de dietist prettig om verschillende meetgegevens te hebben, zodat het plan zo goed mogelijk op de persoon berekend en samengesteld kan worden.

Meetgegevens voor het maken van een persoonlijk voedingsplan kunnen worden gemeten d.m.v.:

- Lichaamsanalyse meting (thuisweegschaal, medische weegschaal of precision scan)

- Huidplooimeting

of d.m.v. invullen van een;

- Vragenlijst* + opmeten van centimeters - lichaamsmaten (met meetlint verschillende punten van het lichaam gemeten door de client zelf).

* deze vragenlijst wordt toegestuurd door de dietist - vragen die zoal op het formulier staan zijn: (incl. intake formulier) lichaamsmaten in cm - genetische lichaamsfactoren-vragen, lichaamsbouw-vragen, conditie-vragen)(op deze pagina is de vragenlijst na te lezen).

Intern: op de praktijklocatie.

Tijdens een weeg/vervolgconsult in de praktijk wordt er een lichaamsanalyse gemaakt door middel van de Beurer BF 1000 Lichaamsanalyse Precision scan - lichaamsanalyse via handen en voeten.

 • Lichaamsgewicht

 • segmentale meting

 • maximaal 200 kg

 • BMI meting (een richtlijn voor een gezond lichaamsgewicht - niet voor alle lichamen een betrouwbare meet-tool)

 • Buikvet meting

 • Vetpercentage van het lichaam

 • Vochtgehalte van het lichaam

 • Botmassa 

 • Spiermassa meting

 • Ruststofwisseling in kcal/kJ (caloriebehoefte in rust)

 • kcal behoefte bij activatie

 • mogelijk streefgewicht (in samenspraak met dietist).

 • (Deze waarden worden meegenomen tijdens de berekening van uw voedingsadvies, gebruikt als richtlijn). 

 • (eventueel/mogelijk) Huidplooimetingen 

 • (eventueel/mogelijk) Buik/middelomtrek ( + eventueel armen & benen)

Deze weegschaal is ook door de client zelf aan te schaffen. Op deze pagina vind je meer informatie over betrouwbare thuis-weegschalen en medische weegschalen.

Via je eigen telefoon, dmv Artificial intelligence.

Een nieuwe en betrouwbare (vergelijkbaar met de Dexa scan) methode is een lichaamsanalysemting doen via AI, via je eigen telefoon via Spren. Fijn in gebruik en zeer handig wanneer er gekozen is voor digitale consulten. Meer informatie? klik hier.

www.spren.com

''Optimize your health, performance and longevity from the convienence of your smartphone. It's like having a DEXA scan in your pocket.''

 

Huidplooimeting of buikomvangmeting.

Naast een bodyanalyse m.b.v. de weegschaal, is het mogelijk om een huidplooimeting en/of buikomvangmeting te laten doen. Geef je wensen aan bij de diëtist tijdens het consult.

Extern: Bloedwaarden testen & Ontlastingtesten:

 • Hormoontesten, mineralen en vitaminen test, orgaan-werking testen 

 • Allergieën en intoleranties.

 • Ontlastingtesten (denk aan parasieten, ontstekingswaarden meten, Microbioom gezondheid).

 

 

 

Meetapparatuur
en Waarnemingen.

Dietistenpraktijk DDietist Amsterdam dietist Eetstoornissen emotie eten PCOS Hormoonbalans Leefstijladvies Cognitieve Gedragstherapie Mindfullness Pure Voeding
Dietistenpraktijk DDietist Amsterdam dietist Eetstoornissen emotie eten PCOS Hormoonbalans Leefstijladvies Cognitieve Gedragstherapie Mindfullness Pure Voeding
Scherm­afbeelding 2022-11-18 om 09.31.49.png
Scherm­afbeelding 2022-11-18 om 09.31.44.png
Scherm­afbeelding 2022-11-18 om 09.31.36.png

Bij veel hulpvragen is de weegschaal niet nodig om vooruitgang waar te nemen, hierbij is leren vertrouwen op eigen waarnemingen een onderdeel van de behandeling. Uiteraard kan er bij afnemen van digitale consulten altijd nog worden gekozen voor een thuisweegschaal of medische weegschaal die een lichaamsanalyse meting kan doen.

 

Bij sommige hulpvragen is de weegschaal een fijn apparaat om zo vooruitgang te kunnen waarnemen als lichaamssignalen niet goed kunnen worden vertrouwd; Denk aan cliënten met een (ernstige) eetstoornis. Hier kan een 'blinde' weging (door ouders bijv. of in de praktijk) een fijn controle middel zijn, om te kijken of er lichamelijk vooruitgang wordt geboekt. Belangrijk is dat het 'mentale' gedeelte ook meegaat in dit proces. Zodat de weegschaal niet meer nodig is aan het einde van de behandeling om verbeteringen in de gezondheid waar te nemen.

''The number on the scale is not that important - its only a tool which gives you 'hard' numbers -  Most important is (inner) balance, head and body connection, happiness & total (holistic)health.'

Consultations in English and Dutch
Remote, Digital consultations, Worldwide..
Paramedical & Holistically

Join our

online Holistic

coaching

with 100% personal approach

Holistisch dietist, voedingspsycholoog, polyvagaal therapie, zenuwstelsel, microbioom, darmen
bottom of page