top of page
Dietistenpraktijk DDietist Amsterdam dietist Eetstoornissen emotie eten PCOS Hormoonbalans Leefstijl

Holistische coaching;

Onder andere coaching op het gebied van;

 • Voeding & Diëtetiek (holistische, (para)medische, hulpvragen)

 • Voedingspsychologie, Cognitieve gedragstherapie voor Diëtetiek

 • Bewustwordingstherapie

 • Persoonlijke voedingsschema's & trainingsschema's (door PT-er, externe dienst)

 • Realiteitstoetsing (bij o.a. eetstoornissen) (& exposure)

 • Zelfvertrouwen coaching

 • Identiteitsontwikkeling

 • Lichaamssignalen weer leren herkennen.

 • Leren vertragen, bewustwording, (her-) verbinden.

 • Hoofd- / lichaam verbinding.

 • Somatische oefeningen, kalmeren van het zenuwstelsel.

Lichaamssignalen herkennen en liefdevol voeden (zowel nutritioneel als met levensenergie);

 • Emoties (basis en sub)

 • Levensenergie en nutritionele energie

 • Gezondheid (aanwezigheid en afwezigheid van ziekten

Onderstaande consulten vinden plaats online/remote, via videobellen (zoals via Zoom, Facetime, etc.), chatten, telefonisch of in de praktijk (Nederland of Portugal, afhankelijk van de locatie van de diëtist).

Overleg met de diëtist tijdens een gratis kennismakingsgesprek over welke behandeling bij je/u past, visie, welke tarieven hierbij horen, informatie over declaratie mogelijkheden bij de zorgverzekeraar, etc.

Hoe een traject meestal verloopt:

Intake consult (na 1-2 weken;) Lang consult (na 1-2-3 (soms 4) weken;)

Kort consult (na 1-2-3 (soms 4) weken;) Kort consult..... etc.*

*Hoeveel consulten je uiteindelijk volgt, hangt van jouw voorkeuren en traject af. Aan het eind van elke afspraak bepaal jij of en hoe je verder wilt.

Tijdens holistische coaching/consulten maken we veelal gebruik van een foto-voedings-dagboek app (mbt evalueren), hormonale balans, fysiologische/psychische triggers, leren luisteren naar lichaamssignalen (ook mbt progressie op het gebied van holistische gezondheid (levensenergie, omgang/visie lijf, hoofd-lijf verbinding, lichaamssamenstelling, emotionele omgang (eetgewoonten), gedragingen, triggers, coopingsmechanismen, etc.).

De focus ligt met name op leren vertrouwen op jouw lijf - wat ze /hij nodig heeft, waar ze/hij om vraagt, hoe je dit kunt leren herkennen en liefdevol kunt leren voeden (zowel nutritioneel als energetisch).

 

Wil je graag je lichaamsanalyse meten (thuis, mbt voortgang)?

De dietist heeft een lijst van weegschalen (verschillende prijs-/ kwaliteitcategorieën) die  je mogelijk kunt aanschaffen voor thuis om de voortgang te meten en te delen met je diëtist. Deze weegschalen zijn tegenwoordig er professioneel, in vergelijking tot jaren geleden.

Sommige cliënten vinden het fijn om een persoonlijk voedingsplan op te laten stellen, dit behoort tot de mogelijkheden.

Betaling, vergoeding, facturatie, declaratie.

Frequently Asked Questions Link (Op deze pagina vindt u tevens alle codes van de geregistreerde diëtist)

Clienten zijn zelf verantwoordelijk voor de betaling, voorafgaand aan consult (hier ontvangt u/je een betaallink voor op je/uw telefoon en factuur per email.

Vele zorgverzekeraars vergoeden een deel (marktconform, basis tarief) voor een dietist. Vraag tijdens de kennismaking welke voorbereiding er nodig is en welke vragen je/u kunt stellen aan je zorgverzekeraar, om de hoogte van jouw vergoeding te achterhalen. Vraag altijd informatie na bij uw/je zorgverzekering omtrent de hoogte van de vergoeding. Zij bepalen uiteindelijk de hoogte van de vergoeding aan de hand van je/uw polis. De dietist heeft geen inzicht in uw/je polis. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig om een behandeling dietetiek te starten, maar kan soms wel een hogere vergoeding geven bij de zorgverzekeraar mbt achteraf declareren (Vraag aan uw huisarts of praktijkondersteuner een: verwijzing van de huisarts + persoonlijke AGB code huisarts op de verwijzing (bij enkele verzekeringsmaatschappijen is 'vermelding van de persoonlijke AGB code van de huisarts op de verwijzing' een voorwaarde mbt de mogelijk tot (deels) declareren van de facturen). Declareren bij de zorgverzekering is alleen mogelijk onder de titel (Paramedische beroepstitel): Diëtist/Kwaliteitsgeregistreerd / RD Geregistreerd Diëtist (Paramedici). Niet onder de titel; Psycholoog/Psychologie of Alternatieve geneeswijze. Kwaliteitsgeregistreerd; 89912937389.

Wat is het Kwaliteitsregister Paramedici en waarom staat mijn zorgverlener hierin geregistreerd? (link)

 

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via WhatsApp voor meer informatie (Clarity App) - of inplannen van een Clarity Call.

 

Uitleg:

Directe tijd (in bijzijn client) = consult tijd - tijd met de client - video, telefonisch, chat, praktijk.

Indirecte tijd (zonder client) = dossier administratie, voor- & nabereiding dietist waar de client niet bij is, eventuele uitwerkingen (handouts) die vallen binnen de consult tarieven/tijd - dossier-verwerk-tijd.

(Komt u er niet uit? de dietist kan u meer uitleg geven tijdens een Clarity call of via WhatsApp).

Tarieven & informatie mbt declareren.

Schermafbeelding 2022-02-10 om 19.12.03.png
Scherm­afbeelding 2023-05-30 om 09.07.45.png
Betaalgemak: Deze praktijk werkt met betaalverzoeken via de ING bank (via WhatsApp) - te betalen met iedere bank voorafgaand aan ieder consult / dienst.
Scherm­afbeelding 2023-05-22 om 13.38.58.png
Scherm­afbeelding 2023-05-22 om 13.38.47.png

Tarieven:

Consultations in English and Dutch
Virtual, Digital consultations, Worldwide..

bottom of page