top of page
Dietistenpraktijk DDietist Amsterdam dietist Eetstoornissen emotie eten PCOS Hormoonbalans Leefstijl

Alkaline dieet - pH meting - Zuur/Base balans.

Bij Dietistenpraktijk DDietist is het mogelijk om de zuur/base balans van het lichaam te meten. Wanneer het lichaam te zuur is, kunnen voedingsadviezen en leefstijladviezen het lichaam weer in evenwicht brengen. Waarom is het belangrijk dat het lichaam in evenwicht is?

 

Veel mensen eten te zuur. Althans te veel zuurvormende voeding. Bij het samenstellen van het voedselpakket is het van belang dat we ons niet alleen bekommeren om de hoeveelheid noodzakelijke voedingsstoffen. Er is nog iets om rekening mee te houden: het zuur-base-evenwicht. 

Na de vertering van voedsel en de stofwisseling in het lichaam blijft er een zure of een basische rest over (basisch is het tegenovergestelde van zuur en wordt ook wel alkalisch genoemd). Groenten en fruit zorgen bijvoorbeeld voor een basische rest. Het lichaam heeft van nature een licht basenoverschot en probeert dat constant te houden. Dat doet het op verschillende manieren. Zo wordt een overschot aan zuren zoveel mogelijk uitgescheiden door de nieren. Ook de longen kunnen hierbij een belangrijke bijdrage leveren. Neemt de zuurvorming in het lichaam enorm toe, dan kan het hierboven genoemde zuurcompenserende mechanisme het niet meer aan.

Wanneer het organisme te weinig zuren kan afvoeren via de nieren, de longen en de huid, stoot het bloed het teveel aan zuren af naar de weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel en de gewrichten. 

Volgens de zuur-base onderzoeken is er bij verreweg de meeste chronische welvaartsziekten sprake van weefselverzuring En dat kan aanleiding vormen tot de meest uiteenlopende klachten. Variërend van vermoeidheid, huidproblemen, hoofdpijn tot reumatische klachten. Volgens de zuur-base onderzoeken is er bij verreweg de meeste chronische welvaartsziekten sprake van weefselverzuring. Een volledige genezing of tenminste verbetering van degelijke kwalen wordt mede bereikt door een eind te maken aan de zuurbelasting en het evenwicht in de zuur-base-huishouding weer te herstellen. 

 

 

Meer over pH waardes en metingen:
Een goede zuurgraad in het lichaam is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid. Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Uw lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Het lichaam doet dit door het zuur (gedeelteijk) uit te scheiden via de urine.

 

Meten pH waarden:

Hoe worden de pH waarden gemeten? De dietist zal voor 7 dagen pH strips meegeven aan de client, waarna de client 3 maal daags de urine test met behulp van de pH strips. De uitslagen worden bijgehouden door de client en samen met de dietist tijdens een consult geanalyseerd en besproken. 


Wat kunt u doen om de pH te verhogen (ontzuren)?
Voed uzelf met vochthoudende producten zoals heel veel groenten, fruit en kruidenthee. Ook is het raadzaam veel water te drinken. Ook ontzuringsthee en voedingssupplementen kunnen helpen om het lichaam te ontzuren. Bij een zuur lichaam is het verstandig om samen met de dietist te kijken naar de oplossingen, om het lichaam te ontzuren. Ook kan de dietist een persoonlijk voedingsadvies opstellen om het lichaam weer neutraal/gezond te maken.

 

Bij volgen van het voedingsadvies en leefstijladviezen, zult u merken dat het lichaam een betere zuur/base huishouding zal hebben.

 

 

 

Tarieven pH Waarden meten:

 

pH waarden van het lichaam (urine) meten (zuur/base balans)(exclusief voedings-/leefstijladvies)

(meetstrips en uitleg - exclusief consulttijd) :     € 50,-

 

 

 

 

Zuur Base Balans

Consultations in English and Dutch
Virtual, Digital consultations, Worldwide..

bottom of page