top of page
Fruit Shake

Onderzoeken & Lab testen.

Via Dietistenpraktijk DDietist is het mogelijk (intern of extern), afhankelijk van de test of het onderzoek) verder onderzoek te laten doen naar overgevoeligheden, hormoonbalans, darmflora, allergieën, intoleranties, vitaminen/mineralen tekorten en hierna een persoonlijk voedingsplan op te laten opstellen.

Bevraag de diëtist naar de mogelijkheden, voor onderzoeken intern & extern de praktijk, plus bijbehorende mogelijke vervolgconsulten.

Vitaminen en mineralen tekorten:

Onderzoeken naar vitaminen en mineralen tekorten kunnen gedaan worden in het lab. Mocht u interesse hebben in een onderzoek / test? Plan dan een consult in om het belang van het testen op vitaminen en/of mineralen tekorten door te nemen met de diëtist. Zij kan u informeren over de mogelijkheden rondom testen, welke stappen u moet nemen en lab adressen.

Allergieën & Intoleranties:

Vermoed u dat u een allergie of intolerantie heeft? Bespreek dan uw klachten met de diëtist tijdens een consult. Zij kunt u de mogelijkheden rondom onderzoek(en) uitleggen en waar u (extern) terecht kunt. Met de uitslagen van de onderzoeken kan de diëtist een persoonlijk voedingsplan opstellen.

Hormonale testen:

Raadpleeg uw diëtist voor de mogelijkheden rondom hormonale testen. Er zijn testen mogelijk specifiek gericht op vrouwen / mannen.

Onderzoeken darmflora:

Raadpleeg uw diëtist voor de mogelijke onderzoeks- & behandelroute(s). Wanneer u de mogelijkheden met de diëtist heeft besproken zal de diëtist direct een voedingsplan opstellen, verder onderzoek laten uitvoeren, u naar een samenwerkend mesoloog verwijzen of u verwijzen naar de huisarts voor verder onderzoek -> maag-, lever-, darm-, specialist.

Medivere Ontlastings-zelftesten

https://www.natuurdietisten.nl/zelftesten/laboratorium-ontlasting-zelfstesten/

Via deze link komt u terecht bij Natuurdiëtisten Nederland waar zelftesten te bestellen zijn. Overleg met de diëtist welke test geschikt is, waarna de diëtist een persoonlijk voedingsplan voor uw kan opstellen met de uitslagen.

Het is altijd eerst aangeraden om met uw diëtist te bespreken welke onderzoeks- & behandelroute het beste bij u past.

Het DNA dieet:

De zin & onzin van het DNA dieet.

Het DNA is nieuw en populair, maar er is nog te weinig bewijs dat het DNA dieet nut heeft. Ben je toch benieuwd naar wat het voor jou kan doen? De diëtist kan ook zonder DNA profiel een persoonlijk dieet opstellen aan de hand van vele leefstijl/medische vragen, maar ben je ondanks dat toch geïnteresseerd in het DNA dieet? Dan is het mogelijk om bij Dietistenpraktijk DDietist een DNA dieet te laten opstellen. 

Hiervoor dient voorafgaand een DNA test gedaan te worden. De diëtist kan hier meer uitleg over geven in een consult. 

Lees via deze links meer informatie over de zin en onzin van het DNA dieet:

https://www.nrc.nl/

https://www.parool.nl/

Diëtistenpraktijk DDiëtist werkt samen met diverse externe labs: (Afhankelijk van uw hulpvraag zal de diëtist adviseren welk lab het meeste geschikt is voor een verwijzing/onderzoek)

Schermafbeelding 2022-06-15 om 11.19.28.png
Prohealth.png
Schermafbeelding 2022-06-15 om 11.58.04.png
bloedwaarde.jpeg
Schermafbeelding 2020-11-12 om 10.38.43.png

Onderzoeken & Lab testen

Voedselovergevoeligheden-, intoleratie-, allergietesten. 

In het lab (externe samenwerking) kunnen we testen of u een voedselovergevoeligheid, voedingsintolerantie of allergie heeft. Dit kan door middel van een eliminatiedieet of doormiddel van een labtest (Imu-Pro) via Pro Health, waar Dietistenpraktijk DDietist een samenwerking mee heeft.

 

Belangrijkste voordelen;
- U kunt zelf de uitgebreidheid van de test bepalen en de voordelen- en nadelen van elke test met de dietist spreken; in samenspraak/overleg met de dietist over de test die het beste bij uw situatie past. U kunt de test samen met de dietist aanvragen of na uitleg van de procedure zelf bestellen bij Pro Health.
– U krijgt een persoonlijk verslag van uw onderzoek via Pro Health (met de uitslagen van uw test). Aan de hand van deze uitslagen kan de dietist voor u het behandelplan en adviezen opstellen (consulten met benodigde ondersteuning).

- U kunt deze uitslagen ook direct naar uw dietist laten toesturen per zorgmail. De dietist kan zo een behandelplan en persoonlijk advies opstellen aan de hand van de resultaten.

 

Wat kunt u van deze test verwachten?
– De dietist geeft antwoord op al uw vragen rondom de voedsel intolerantie, allergie of gevoeligheden en er kan een persoonlijk voedingsplan (of adviezen kunnen mondeling worden toegelicht tijdens een consult) worden opgesteld aan de hand van de testresultaten.
– 100% veilig

1. Hoe werkt de laboratoriumtest?

De client bestelt de test na uitleg van de dietist over de procedure in een informatief consult (regulier tarief). Afhankelijk van de test uitgebreidheid, zijn/worden de kosten bepaald. 

2. Test voorbereiden
Via het aanmeldformulier vraagt u de test aan. U krijgt via het externe bedrijf 'Pro Health' instructies en een 'testkit'. Na ontvangen van de testkit (per post) maakt u een prik afspraak bij het dichtstbijzijnde lab of bij uw huisarts indien hier mogelijkheden zijn om te laten prikken met uw testkit.  U neemt de testkit altijd zelf mee naar het lab. Hier laat u de buisjes vullen met bloed. (
Tijdens een informatief consult kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden van afnemen van een test en de exacte stappen - de dietist begeleidt u door het gehele proces).

3. Laboratorium
Uzelf of het lab (in de meeste gevallen, het lab) stuurt het bloedmonster en de gevraagde informatie (formulieren die zijn ingevuld) naar het laboratorium van Pro Health.

4. Resultaat
Binnen ca. 2-4 weken ontvangt de dietist (of uzelf, afhankelijk van de keuze op het formulier) via e-mail het resultaat van de test. 

5. Informatie
De dietist kan mogelijk aan de hand van de uitslagen een persoonlijk advies opstellen (mondeling advies, of een uitgebreid persoonlijk voedingsplan, of een eliminatie dieet + herintroductie dieet). Tijdens dit proces kan de dietist uiteraard volledige begeleiding bieden.

Dietist overgevoelig, allergie, intolerantie, labtest onderzoek naar darmen darmflora bloedtest mineralen en vitaminen tekorten veganist vegetarisch

Consultations in English and Dutch
Virtual, Digital consultations, Worldwide..

bottom of page