Onderzoeken & Lab testen.

Via Dietistenpraktijk DDietist is het mogelijk (intern of extern), afhankelijk van de test of het onderzoek) verder onderzoek te laten doen naar overgevoeligheden, darmflora, allergieën, intoleranties, vitaminen/mineralen tekorten en hierna een persoonlijk voedingsplan op te laten opstellen.

Bevraag de diëtist naar de mogelijkheden, voor onderzoeken intern & extern de praktijk, plus bijbehorende mogelijke vervolgconsulten.

Vitaminen en mineralen tekorten:

Onderzoeken naar vitaminen en mineralen tekorten kunnen gedaan worden in het lab. Mocht u interesse hebben in een onderzoek / test? Plan dan een consult in om het belang van het testen op vitaminen en/of mineralen tekorten door te nemen met de diëtist. Zij kan u informeren over de mogelijkheden rondom testen, welke stappen u moet nemen en lab adressen.

Allergieën & Intoleranties:

Vermoed u dat u een allergie of intolerantie heeft? Bespreek dan uw klachten met de diëtist tijdens een consult. Zij kunt u de mogelijkheden rondom onderzoek(en) uitleggen en waar u (extern) terecht kunt. Met de uitslagen van de onderzoeken kan de diëtist een persoonlijk voedingsplan opstellen.

Onderzoeken darmflora:

Raadpleeg uw diëtist voor de mogelijke onderzoeks- & behandelroute(s). Wanneer u de mogelijkheden met de diëtist heeft besproken zal de diëtist direct een voedingsplan opstellen, verder onderzoek laten uitvoeren, u naar een samenwerkend mesoloog verwijzen of u verwijzen naar de huisarts voor verder onderzoek -> maag-, lever-, darm-, specialist.

Medivere Ontlastings-zelftesten

https://www.natuurdietisten.nl/zelftesten/laboratorium-ontlasting-zelfstesten/

Via deze link komt u terecht bij Natuurdiëtisten Nederland waar zelftesten te bestellen zijn. Overleg met de diëtist welke test geschikt is, waarna de diëtist een persoonlijk voedingsplan voor uw kan opstellen met de uitslagen.

Het is altijd eerst aangeraden om met uw diëtist te bespreken welke onderzoeks- & behandelroute het beste bij u past.

Het DNA dieet:

De zin & onzin van het DNA dieet.

Het DNA is nieuw en populair, maar er is nog te weinig bewijs dat het DNA dieet nut heeft. Ben je toch benieuwd naar wat het voor jou kan doen? De diëtist kan ook zonder DNA profiel een persoonlijk dieet opstellen aan de hand van vele leefstijl/medische vragen, maar ben je ondanks dat toch geïnteresseerd in het DNA dieet? Dan is het mogelijk om bij Dietistenpraktijk DDietist een DNA dieet te laten opstellen. 

Hiervoor dient voorafgaand een DNA test gedaan te worden. De diëtist kan hier meer uitleg over geven in een consult. 

Lees via deze links meer informatie over de zin en onzin van het DNA dieet:

https://www.nrc.nl/

https://www.parool.nl/

Onderzoeken & Lab testen

Dietistenpraktijk DDietist

© 2010-2020. Dietistenpraktijk DDietist. All rights reserved, Dascha Willemsen: KvK: 51030284

Kwaliteitsgeregistreerd Dietist,   KP-nummer: 89912937389    Ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Dietisten, Lidnr: 957147

De inhoud van deze website en informatie (benamingen van projecten, cursussen, formulieren, persoonlijke voedingsplannen en diensten) van Dietistenpraktijk DDietist zijn beschermd, deze mogen niet worden gekopieerd, verspreid of voor commerciele doeleinden worden gebruikt.