Gevoelens & Emoties leren herkennen.

Lessen over gevoelens en emoties.

Doelgroepen: Volwassenen en Kinderen vanaf 4 jaar.

Tevens verzorgt Dietistenpraktijk DDietist lessen op het gebied van herkennen van emoties op scholen, maar ook voor volwassenen.

Om een eigen identiteit te ontwikkelen, of te hebben ontwikkeld is het belangrijk om emoties & gevoelens te kunnen benoemen, herkennen en weten hoe met deze emoties om te gaan.

Helaas gebeurt het vaak dat ouders (generaties lang) onbewust te weinig aandacht besteden aan emoties en gevoelens van het kind (al vanaf zeer jonge leeftijd) of interpeteren gedragingen van het kind onjuist, waardoor kind en ouder elkaar niet goed begrijpen. Het kind leert hierdoor emoties niet goed te herkennen en leert niet op de juiste manier met emoties om te gaan.

 

Wanneer herkennen van emoties en gevoel vanaf de kindertijd niet goed is aangeleerd (dit wordt meestal generatie op generatie doorgegeven, aangeleerd), kan het zijn dat er op latere leeftijd problemen ontstaan, waar de oorzaak maar moeilijk van achterhaald kan worden. Het is een hele zoektocht.

 

Met de emoties en gevoelens waarmee niet goed kan worden omgegaan, of niet goed kunnen worden benoemd, kan de persoon zich in 'de knoop' voelen of deze emoties niet goed een plek geven. Hierdoor is het mogelijk dat de persoon in kwestie, copingmechanismen is gaan ontwikkelen om met deze emoties om te gaan. Denk aan eten (eetbuien), alcoholgebruik, gokken, of een andere verslaving.

Er wordt dan niet meer gegeten, gedronken, gegokt etc. voor alleen het plezier wat eraan beleefd wordt, maar enkel om te verdoven.

Dietistenpraktijk DDietist kan kinderen vanaf 4 jaar leren emoties en gevoelens te herkennen en met gevoelens leren omgaan. Volwassenen kunnen hierin worden gecoacht in de praktijk. Voor beide doelgroepen worden opdrachten en coachingstechnieken gebruikt om weer te leren voelen en met emoties te leren omgaan.

Meer informatie? Neem dan contact op via het contactformulier.

Gevoelens & Emoties lessen

'Ik zit meer in mn hoofd, dan in mijn lijf. Ik voel mijn lijf niet (echt) meer, maar 'denk' alleen maar.'

 

Misschien herken je het wel? Je hebt een probleem met eten (of een andere verslaving) en hebt het gevoel meer in je hoofd te zitten, dan in je lijf...

Belangrijk is om weer je lijf te leren voelen en je hier bewust van te zijn. Met verschillende oefeningen zal Dascha Willemsen (Diëtist en Cognitief gedragstherapeut voor Diëtetiek) je helpen weer bewuster te zijn van je lijf en niet alleen in je hoofd te zitten. Dit bevorderd herstel door 'bewustwording' en 'leren voelen'.

Dietistenpraktijk DDietist

© 2010-2020. Dietistenpraktijk DDietist. All rights reserved, Dascha Willemsen:

Kwaliteitsgeregistreerd Dietist,   KP-nummer: 89912937389    Ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Dietisten, Lidnr: 957147

De inhoud van deze website en informatie (benamingen van projecten, cursussen, formulieren, persoonlijke voedingsplannen en diensten) van Dietistenpraktijk DDietist zijn beschermd, deze mogen niet worden gekopieerd, verspreid of voor commerciele doeleinden worden gebruikt.