Optimaliseren van je leefstijl.

Tijdens de behandeling wordt er aan de hand van persoonlijke doelen een behandelplan opgesteld door de diëtist, cognitief gedragstherapeut voor diëtetiek. Er wordt gestreefd naar het optimaliseren van je leefstijl (waarbij in overleg tussen de cliënt en de diëtist indien naar wens het voedingspatroon, bewegingspatroon, gedragspatronen & hormoonbalans worden meegenomen).

 

Door de diëtist wordt de juiste samenstelling tussen voedingsstoffen (koolhydraten, eiwitten, vetten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen) berekend en verwerkt in een persoonlijk voedingsadvies of wordt er feedback gegeven op het eetdagboek (+ klachtenpatroon, of gevoelens, of andere aandachtspunten die extra aandacht verdienen. Je krijgt hierbij tevens een variatielijst aan maaltijden en voedingsmiddelen, zodat het voedingspatroon niet eentonig wordt en je zelf de producten naar smaak en voorkeur kunt invullen per eetmoment. Het voedingsadvies is zo voor lange tijd vol te houden en voldoet aan jouw persoonlijke voorkeur en smaak. 

 

Gewoonten, patronen leren doorbreken & bewuster leren eten.

Alleen het geven van voedingsadvies is vaak niet genoeg. We eten om zoveel meer redenen dan alleen wanneer er een (maag)hongergevoel is. We eten vooral ook uit gewoonten, bepaalde handelingen die zijn aangeleerd of onszelf hebben aangeleerd. Voorbeelden: 'Bij de koffie hoort (voor de gezelligheid) een koekje' , 'Na een lange dag werk verdien ik een reep chocolade', 's avonds bij het tv-kijken hoort chips'. Maar ook emoties kunnen een grote rol spelen, bijvoorbeeld stress, verveling, angst, verdriet, vermoeidheid of niet lekker in je vel zitten & niet luisteren naar je behoeften. Je kan voeding dan gebruiken om emoties / behoeften te verdringen, ook vaak zonder dat je dit doorhebt. 

Soms eet je op deze momenten meer dan je zou willen, of neem je niet de juiste beslissingen, die achteraf een schuldgevoel geven of niet het gewenste resultaat. Bij Dietistenpraktijk DDietist is het mogelijk doormiddel van diverse vaardigheden te leren omgaan met emotioneel eetgedrag

(& eetbuien). Tevens wordt er gekeken naar de hormoonbalans welke schommelingen in emoties/gevoelens/hongergevoel 

kunnen veroorzaken en hierdoor overeten als gevolg kan optreden. Tevens wanneer je voeding geregeld gebruikt om jezelf te belonen, te troosten of te straffen kan je leren anders op deze situaties te reageren en bewuster (voedings-) keuzes te maken.

 

Persoonlijk behandelplan.

Naast het persoonlijke voedingsadvies worden persoonlijke doelen besproken en een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Iedereen heeft andere doelen en daarom

verschilt de behandeling per client.

 

Tijdens het kennismakingsgesprek, het intakegesprek of in het intake formulier, kan je jouw persoonlijke doelen en wensen doorgeven (Die later eventueel ook gewijzigd kunnen worden gedurende de behandeling).

Intake & Formulieren

Door het invullen en toesturen van het intakeformulier & het eetdagboek, gaat u akkoord met onze/ By completing and submitting the intake form & the food diary, you agree with our:
Privacyverklaring (AGV) (klik hier).
Privacystatement (AGV) (Click here).

Gelieve voorafgaand aan de behandeling de Algemene Voorwaarden en AVG tekenen en toesturen aan de praktijk:

Klik hier voor het formulier

Intakeformulieren voor kinderen & volwassenen:

Vragenlijsten / Questionnaires:

 

Klik hier om het intakeformulier voor volwassenen te openen en in te vullen (WORD)

 

Klik hier om het intakeformulier voor kinderen te openen en in te vullen (WORD)

 

Click here for the intake form (English) (WORD)

 

 

Eetdagboeken (met optioneel invulbaar - emoties, energieniveau en maag/darmklachten en eetstoornissen):

 

Voorbeeld emotie-/eetdagboek, Klik hier

Invulbaar emotie-/eetdagboek, Klik hier

Invulbaar eetdagboek bij Maag/darmklachten, Klik hier

Invulbaar eetdagboek + energieniveau, Klik hier

Invulbaar eetdagboek + emoties/energieniveau, Klik hier

 

Template food diary + emotions and energy levels, Click here.

 

Voorbeeld eetstoornis eet/beweegdagboek, Klik hier

Invulbaar eetstoornis eet/beweegdagboek, Klik hier

 

 

Eetdagboek bij Zwangerschapsdiabetes/Fooddiary for Gestational Diabetes:

 

Invulbaar eetdagboek en glucosewaarden Klik hier

 

Template food diary - Food intake and bloodglucoselevels Click here

 

Het intakegesprek; Wat wordt er behandeld tijdens het eerste gesprek...

 

Heb je reeds een afspraak gemaakt met Diëtistenpraktijk DDiëtist per email, telefoon of tijdens de kennismaking? Dan kan je beginnen met de voorbereiding voor het eerste gesprek; 

Het Intakegesprek.

 

Tijdens dit gesprek wordt niet alleen informatie verzameld voor je persoonlijke dossier, maar krijg je tevens direct advies mee met betrekking tot je hulpvraag, klachten en doelen, zodat je gelijk aan de slag kunt jouw leefstijl te verbeteren.

 

Tijdens het intakegesprek wordt o.a. behandeld:

 

Het ingevulde Intakeformulier en het eetdagboek (3 a 4 representatieve dagen, met eventueel een weekenddag).

 

Naast het eetdagboek en het intakeformulier worden persoonlijke doelen, klachten(patronen), leefstijl, voeding en invloed op de hormoonbalans besproken en hierop adviezen gegeven.

 

Lichaamsanalyse - Tanita Weegschaal:

Tevens wordt er een lichaamsanalysemeting gedaan met de Tanita weegschaal, hierbij worden lichaamsgewicht, spiermassa, vet%, vocht%, orgaanvetwaarden, calorieen verbruikt in rust (BMR), echte leeftijd, BMI en vetvrije massa gemeten.

 

Voeding en invloed op de Hormoonbalans:

Tijdens de intake krijg je (sterk afhankelijk van persoonlijke doelen, hulpvragen en klachten) uitleg over de invloed van voeding op de hormoonbalans, die van invloed kan zijn op bepaalde klachten(patronen), gewichtsverlies, aankomen of niet kunnen afvallen, eetbuien & triggers, (chronische) vermoeidheid, huidklachten, ziekten, etc. Je krijgt o.a. feedback op je bijgehouden eetdagboek.

 

Map, Uitleg/Sheet over de invloed van voeding op de hormoonbalans, Evaluatie persoonlijk eetdagboek: Je krijgt tijdens het intake consult een map mee om sheets, handouts, jouw persoonlijke voedingsplan of eetdagboek met feedback en bodyanalyse gegevens (Tanita uitdraai/print) in te bewaren, plus een notitieboekje om aantekeningen in bij te houden en vaardigheden in op te schrijven (afhankelijk van je hulpvraag) met betrekking tot cognitieve gedragstherapie en bewustwordingstherapie.   

 

Direct contact via Whatsapp.

Contact met de diëtist via Whatsapp behoort tot de mogelijkheden. De mate waarin vragen worden gesteld via Whatsapp (en advies via Whatsapp) gaat in overleg met de diëtist & cognitief gedragstherapeut voor diëtetiek. Voor Whatsapp coaching kan een abonnement worden geadviseerd/aangeschaft (hiervoor gelden maandelijkse vaste kosten. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.  

Met behulp van dit abonnement is het mogelijk om 

tussen 9:00-20:00h, 5 werkdagen per week berichten sturen via  aan de dietist - vragen, advies, coaching, foto's (foto-eet- dagboek, feedback etc. - antwoord van de diëtist zo spoedig mogelijk (max. binnen 2 a 3h).

(Aan deze dienst zit een abonnement verbonden, bevraag de dietist voor actuele tarieven) (zie tevens de voorwaarden van dit abonnement in de Algemene voorwaarden).

Dietistenpraktijk DDietist

© 2010-2020. Dietistenpraktijk DDietist. All rights reserved, Dascha Willemsen: KvK: 51030284

Kwaliteitsgeregistreerd Dietist,   KP-nummer: 89912937389    Ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging van Dietisten, Lidnr: 957147

De inhoud van deze website en informatie (benamingen van projecten, cursussen, formulieren, persoonlijke voedingsplannen en diensten) van Dietistenpraktijk DDietist zijn beschermd, deze mogen niet worden gekopieerd, verspreid of voor commerciele doeleinden worden gebruikt.